Τα προφίλ των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Θάνου

Εκπροσώπηση μεγάλου μέρους του πολιτικού φάσματος κι υψηλό βαθμό γνώσης των χαρτοφυλακίων που αναλαμβάνουν, είναι τα χαρακτηριστικά των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης που ορκίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ypiresiaki

Εκπροσώπηση μεγάλου μέρους του πολιτικού φάσματος κι υψηλό βαθμό γνώσης των χαρτοφυλακίων που αναλαμβάνουν, είναι τα χαρακτηριστικά των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης που ορκίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπουργός Εσωτερικών κι άρα κατ’εξοχήν αρμόδιος για την ομαλή οργάνωση των εκλογών αναλαμβάνει ο Αντώνης Μανιτάκης που είχε διατελέσει σε αυτή ακριβώς τη θέση στην τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καθώς και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου.

Υπό τον κο. Μανιτάκη, βρίσκονται οι εξής: Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης, έχει υπάρξει διευθυντής του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και προΐσταται του Εργαστηρίου Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Ιωάννης Μουζάλας, γιατρός, συνεργαζόμενος με τη διεθνή οργάνωση “Γιατροί του Κόσμου”Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Φίλιππος Τσαλίδης, ήταν μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Υπουργός Επικρατείας ορίζεται ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δικαστικός Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος.
Υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για την καταπολέμηση της Διαφθοράς παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης που χειρίζεται μια σειρά από ιδιαίτερα ευαίσθητες υποθέσεις.
Υφυπουργός παρά τη πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Ξενοφών Ροδόλφος Μορώνης που είναι παράλληλα και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων. 

Υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και της ελληνικής αντιπροσωπίας στα τεχνικά κλιμάκια της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, Γιώργος Χουλιαράκης. 
Αναπληρωτής υπουργός στα Έσοδα παραμένει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης καθώς η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Υπουργός Οικονομίας αναλαμβάνει ο Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής και “τσάρος” της Οικονομίας στη δεύτερη τετραετία Σημίτη, όταν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη.

Υπό τον κο. Χριστοδουλάκη αναλαμβάνουν ως αναπληρωτές ο Χρήστος Ζώης που έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία το 2012 καταψηφίζοντας το δεύτερο μνημόνιο και τώρα αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ναυτιλίας και η τραγουδίστρια ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού.

Υπουργός Εθνικής Αμυνας αναλαμβάνει ο πτέραρχος εν αποστρατεία και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος.

Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει η ακαδημαϊκός Φρόσω Κιάου που είχε ξαναχρηματίσει στην ίδια θέση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου.
Υπό την κα. Κιάου στο χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού αναλαμβάνει αναπληρώτρια η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο Ιωάννης Γκόλιας, καθηγητής στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής. Έχει διατελέσει πρύτανης του ΑΠΘ και Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Μουσουρούλης που έχει διατελέσει υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά ενώ αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Δημήτριος Μελάς που έχει θητεύσει γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπουργός Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που έχει διατελέσει κι επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή.

Υπουργός Εργασίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Αρεοπαγίτης και πεζογράφος Δημήτρης Μουστάκας.

Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Δημόπουλος, ογκολόγος και πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη