Newsroom

Newsroom

Επιφανών δημοσιογράφων "αντικειμενικές" ρήσεις

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου Είναι κοινή διαπίστωση ότι τα ελληνικά ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης αποτέλεσαν τα τελευταία 25 χρόνια όχημα ενδυνάμωσης των…

kameres 2

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου
Είναι κοινή διαπίστωση ότι τα ελληνικά ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης αποτέλεσαν τα τελευταία 25 χρόνια όχημα ενδυνάμωσης των δεσμών αλληλεξάρτησης μεταξύ της οικονομικής και της πολιτικής ελίτ του τόπου. Αυτό όμως που ζήσαμε την τελευταία εβδομάδα ξεπέρασε κάθε μεταπολιτευτικό προηγούμενο.

Είναι δεδομένο πως θα διδάσκεται στο μέλλον σε φοιτητές δημοσιογραφίας προοδευτικών πανεπιστημίων στη θεματική ενότητα «Προπαγάνδα και εξουσία: η κατασκευή της συναίνεσης». Οποια ερμηνεία κι αν επιχειρήσει να δώσει κάποιος στο «όχι», δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη τους (και) στην καταστροφολογία των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης.

Με τη σκέψη στο χθεσινό συντριπτικό αποτέλεσμα, ας θυμηθούμε μερικές φράσεις επιφανών δημοσιογράφων (και αρθρογράφων) που διατυπώθηκαν κατά την τελευταία -μαύρη για τη δημοσιογραφία- εβδομάδα:

■ Μαρία Σαράφογλου: «Δεν φταίμε εμείς που όλες οι κοινωνικές ομάδες ψηφίζουν “ναι”».

■ Δημήτρης Δανίκας: «Αλέξη μου, δύο τινά συμβαίνουν. Αν όλα αυτά δεν τα ήξερες, τότε είσαι παντελώς πολιτικά αγράμματος και κυβερνητικά ανίκανος. Αν τα ήξερες, τότε είσαι επικίνδυνος! Και στις δύο περιπτώσεις ένα πράγμα σού μένει. Να ξεκουμπιστείς! Οσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο!».

■ Τάκης Θεοδωρόπουλος: «Η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα, αντί για τους δανειστές, τρομοκράτησε τους Ελληνες πολίτες. Η σιωπηρή πλειοψηφία οφείλει να αντισταθεί στον ολοκληρωτισμό της εξαθλίωσης».

■ Αρης Πορτοσάλτε: «Η ανοιχτή, ευρωπαϊκή Ελλάδα του “ναι” με εφόδιο τον ανταγωνισμό αναμετράται με τη φοβική, εσώκλειστη χώρα του εθνικολαϊκιστικού μετώπου του “όχι”».

■ Θέμος Αναστασιάδης: «Ζήστε τη σημερινή ημέρα ως Ελληνες και ψηφίστε ως Ελληνες, γιατί χωρίς Ε.Ε. και χωρίς τράπεζες θα μας κάνουν χειρότερα και από Αλβανούς, όπως είπε ο Πύρρος Δήμας. Εχεις μόνο μία ευκαιρία. Σήμερα και τέρμα. ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ. Αδραξε τη μέρα της ζωής σου. Είναι η τελευταία».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη