Newsroom

Newsroom

Καλοκαίρι στον Κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων!

Όπως κάθε καλοκαίρι, μια σειρά από εξαιρετικές μουσικές βραδιές περιμένουν τους μουσικόφιλους σ’ έναν από τους ωραιότερους κήπους στο κέντρο…

kipos mouseio

Όπως κάθε καλοκαίρι, μια σειρά από εξαιρετικές μουσικές βραδιές περιμένουν τους μουσικόφιλους σ’ έναν από τους ωραιότερους κήπους στο κέντρο της Αθήνας, στη δροσερή αυλή του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα (Διογένους 1, Ρωμαϊκή Αγορά – Πλατεία Αέρηδων).

Από τις 2 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο του καθιερωμένου θερινού Φεστιβάλ που διοργανώνει το Μουσείο σε συνεργασία με το Σωματείο των Φίλων του, 14 διαφορετικές εκδηλώσεις μας προσκαλούν σε γοητευτικά μουσικά ταξίδια από την ελληνική παράδοση στις μουσικές του κόσμου.

Οι μουσικές προτάσεις περιλαμβάνουν:
-Αφιερώματα σε λαϊκά μουσικά όργανα.
-Μουσικές και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.
-Μουσικά ταξίδια στην Ανατολή, Μεσόγειο, Παρίσι και Λατινική Αμερική.
-Αφιερώματα σε ιδιαίτερες πτυχές του ρεμπέτικου.
 -Μια ξεχωριστή βραδιά-αφιέρωμα στην ιστορία του ρεμπέτικου, όπου θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοπόρο συμβολή του ιδρυτή του Μουσείου Φοίβου Ανωγειανάκη στη μελέτη και ανάδειξη του είδους.
-Μια πρωτότυπη πρόταση του νεανικού σχήματος Lyre ‘n’ rhapsody, γιαένα ταξίδι στο χρόνο με τον ήχο από τα αρχαία μουσικά όργανα.

Επίσης –όπως κάθε χρόνο- στο πλαίσιο του εορτασμού τηςΠαγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, για τρεις ημέρες και με ελεύθερη είσοδο, ο κήπος θα γεμίσει από τραγούδια και όργανα, με τους μαθητές της μουσικής σχολής του Μουσείου καθώς και τα σύνολα παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης.

Δείτε το πρόγραμμα
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ
ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Ιούνιος – Ιούλιος 2015
 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη