Newsroom

Newsroom

Μάθετε ποια είναι η "ντρίμπλα" της κυβέρνησης για να αποφύγει αύξηση ΦΠΑ στα νησιά και μείωση συντάξεων

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συζητείται από την Αθήνα και τους δανειστές η επιβολή ενός νέου φόρου ειδικώς σε εκείνους που…

santorini 4

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες συζητείται από την Αθήνα και τους δανειστές η επιβολή ενός νέου φόρου ειδικώς σε εκείνους που πηγαίνουν σε πολύ ακριβά νησιά και διαμένουν σε πανάκριβα καταλύματα. Κι αυτό αφού είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά και της νομικής δυσκολίας να εξαιρεθούν από το καθεστώς έκπτωσης κάποια από αυτά.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει η κυβέρνηση να ξεπεράσει τον σκόπελο του αιτήματος των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ ή για εξίσωσή του με όλα τα νησιά.

Την ίδια ώρα, το ζήτημα των συντάξεων κρίνεται πως μπορεί να λυθεί με το «φρένο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ενώ στις αποκρατικοποιήσεις, το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι τα έσοδα από αυτές να συνδεθούν με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση που έγινε σήμερα στο Παρίσι με το Brussels Group χαρακτηρίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου αναλυτική και παραγωγική και επικεντρώθηκε στα δημοσιονομικά και στα μακροοικονομικά.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη