Newsroom

Newsroom

Ανοιχτός σε διάλογο με τις ΗΠΑ δηλώνει ο Άσαντ

Ανοιχτός σε διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή…

assad

Ανοιχτός σε διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή 60 Minutes του αμερικανικού δικτύου CBS, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία «πίεση στην κυριαρχία» της χώρας του.

«Στη Συρία λέμε ότι ο κάθε διάλογος είναι ένα θετικό πράγμα και είμαστε ανοικτοί σε διάλογο με τον καθέναν συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, όσον αφορά οτιδήποτε το οποίο να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό», ανέφερε ο Άσαντ, ερωτηθείς σχετικά με τα πρόσφατα σχόλια του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Σύρο ηγέτη για τον τερματισμό της σύγκρουσης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε άμεση επικοινωνία μεταξύ Δαμασκού και Ουάσιγκτον.

Όπως έχουν δηλώσει αξιωματούχοι των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να υπάρξει ένας πολιτικός συμβιβασμός κατόπιν διαπραγματεύσεων με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία, αποκλείοντας τον Άσαντ από τις συζητήσεις. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μάλιστα διευκρίνισε ότι τα σχόλια του Τζον Κέρι δεν αναφερόταν ειδικά στον Άσαντ και ότι η Ουάσιγκτον δεν θα διαπραγματευτεί μαζί του.

Η Ουάσιγκτον όμως έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητά της στη Συρία τον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, εναντίον των οποίων μάχονται και οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή