Newsroom

Newsroom

Ο Δένδιας αποχώρησε διαμαρτυρόμενος, οι Μητσοτάκηδες σε εμφύλιο κι ο Γιακουμάτος μιλά για μιζανπλί…Κατά τα άλλα περιμένουν να κλείσει η α

Μόνο με μια μονιασμένη οικογένεια που περιμένει την «αριστερή παρένθεση» να κλείσει δεν μοιάζει η Ν.Δ. Εν μέσω καταγγελιών για…

mitsotakides

Μόνο με μια μονιασμένη οικογένεια που περιμένει την «αριστερή παρένθεση» να κλείσει δεν μοιάζει η Ν.Δ. Εν μέσω καταγγελιών για ενορχηστρωμένη προσπάθεια να αποκλειστούν από τον κατάλογο των ομιλητών όσοι δεν συμφωνούν με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Δένδιας αποχώρησε αργά το απόγευμα της Κυριακής από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εκτοξεύοντας βέλη κατά του προεδρείου που, όπως υπαινίχθηκε, προσχώρησε σε αποκλεισμό όσων ήθελαν να θέσουν το θέμα της ηγεσίας δια της μεθόδου της εγγραφής στη σειρά μόνον όσων είναι με την ηγεσία.

Αμέσως μετά από την αποχώρησή του, πάντως, ο κ. Δένδιας αναγγέλθηκε να μιλήσει, αλλά στο μεταξύ είχε μπει στο αυτοκίνητό του. Κύκλοι προσκείμενοι στον βουλευτή λένε ότι ενώ ήταν 20ός στη σειρά των ομιλητών, βρέθηκε ξαφνικά στην 37η θέση.

Από τις πιο χαρακτηριστικές παρεμβάσεις, πάντως, ήταν εκείνη του πρώην υφυπουργού Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος στράφηκε κατά των «δελφίνων» και απευθυνόμενος προς την Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Εγώ σε στήριξα Ντόρα το 2009 απέναντι στον Σαμαρά. Ήταν καλά τότε, ε; Ήμουν καλός τότε εγώ. Κάποιοι με ψέματα θέλουν τη φατσούλα τους στα ΜΜΕ. Επικαλούνται το συνέδριο, οι αρχηγίσκοι της δεκάρας. Παλικαρίσια, όποιος θέλει εδώ και τώρα να θέσει θέμα. Όχι φωτό με το μαλλί μιζανπλί φτιαγμένο. Εδώ είναι το όργανο και όχι το σταρ σύστεμ».

Χαρακτηριστικό των κωμικοτραγικών στιγμών που ζουν στη Ν.Δ. είναι ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε χαριτολογώντας τι είναι το μιζανπλί μαλλί, ενώ έκανε έκκληση να ενστερνιστούν όλοι ότι δεν κρύβεται εσωστρέφεια πίσω από κάθε καλόπιστη κριτική. Την ίδια ώρα, υποστήριξε τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου, διευκρινίζοντας ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει αμφισβήτηση του «αρχηγού μας», διαχωρίζοντας εμμέσως τη στάση του από την αδερφή του, ενώ επιτέθηκε σε συναδέλφους του για τη στάση τους κατά την προηγούμενη περίοδο, λέγοντας με νόημα: «Κάποιοι τράβαγαν το κάρο και κάποιοι πετροβολούσαν. Κάποιοι ήταν λαθρεπιβάτες στο μεταρρυθμιστικό κύμα».

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…