Newsroom

Newsroom

Κατάψηφίζει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση ο Άδωνις

Λάβρος κατά του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας στη Βουλή ότι θα καταψηφίσει το εν…

adwnis vouli wide

Λάβρος κατά του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας στη Βουλή ότι θα καταψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως του τι θα πράξει το κόμμα του.
«Εγώ προσωπικά καταψηφίζω, ασχέτως από το τι κάνει το κόμμα μου», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, εξηγώντας τους δύο βασικούς λόγους της αντίρρησής του να στηρίξει το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ο πρώτος λόγος –κατά τον Άδωνι- είναι ότι πρόκειται περί ενός επικοινωνιακού τεχνάσματος, αφού τα ποσά για την βοήθεια των πολιτών είναι «ψίχουλα» ενώ για να υλοποιηθούν οι ρυθμίσεις απαιτείται η έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων, κάτι που προϋποθέτει τουλάχιστον έξι μήνες, με βάση την εμπειρία. «Μέχρι στιγμής αν κρίνω από την ταχύτητά σας στο νομοθετικό έργο, εσείς θέλετε 16 μήνες» είπε ο Γεωργιάδης προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Ο δεύτερος λόγος για τον Άδωνι είναι το Κεφάλαιο 2 του νομοσχεδίου, για την οργάνωση της κυβέρνησης, το οποίο αφενός θα έπρεπε να έρθει ως ξεχωριστό, αφετέρου είναι «καταφανώς αντισυνταγματικό» καθώς δεν διαχωρίζονται σε αυτό οι εξουσίες, της βασικής διάκρισης του πολιτεύματός μας. «Πρέπει να τεκμηριώσετε γιατί στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβερνήσεως εθνικής σωτηρίας πρέπει να μπει ένα κεφάλαιο το οποίο δημιουργεί μια Αρχή που μόνο σε καθεστώτα τύπου Τσάβες συναντάται και σε κανένα δυτικό κράτος», είπε.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη