Newsroom

Newsroom

UNESCO: Έγκλημα πολέμου η καταστροφή των αρχαίων από τους Τζιχαντιστές

«Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Η εσκεμμένη καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί έγκλημα πολέμου και καλώ όλους τους πολιτικούς και θρησκευτικούς…

isis destroys museum

«Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Η εσκεμμένη καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί έγκλημα πολέμου και καλώ όλους τους πολιτικούς και θρησκευτικούς αξιωματούχους της περιοχής να αντιταχθουν σ’ αυτή τη νέα βαρβαρότητα», υπογράμμισε η γενική διευθύντρια της Unesco, Ιρίνα Μπόκοβα, με αφορμή την καταστροφή σπουδαίων ιστορικών μνημείων και αγαλμάτων από τους Τσιχαντιστές.

Η UNESCO κατήγγειλε τις πράξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και όπως δήλωσε η Μπόκοβα, προσέφυγε στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το ζήτημα καλώντας ταυτόχρονα το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να ενώσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει την καταστροφή.

«Η πολιτιστική αποκάθαρση που διεξάγεται στο Ιράκ δεν φείδεται ουδενός: έχει στόχο τις ανθρώπινες ζωές, τις μειονότητες και συνοδεύεται από τη συστηματική καταστροφή της χιλιετούς κληρονομιάς της ανθρωπότητας», πρόσθεσε η κ. Μπόκοβα.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη