Newsroom

Newsroom

Το ελληνικό ζήτημα στο "τραπέζι" του ΔΝΤ

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενημέρωσε την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ενώ σύμφωνα με…

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενημέρωσε την Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πολ Τόμσεν.

Η ενημέρωση στηρίχθηκε στο περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε η Λαγκάρντ προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, με την οποία διατύπωνε την άποψη ότι ο ελληνικός κατάλογος tων μεταρρυθμίσεων είναι «επαρκώς περιεκτικός», αποτελώντας «αξιόπιστο σημείο εκκίνησης» και ότι «δεν είναι ευρύτερα αρκετά συγκεκριμένος». 

Η Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι «υπάρχει διάθεση» από μέρους της νέας ελληνικής κυβέρνησης για να αναπτύξει τις λεπτομέρειες των σχεδίων της.

Επίσημη τοποθέτηση από πλευράς ΔΝΤ δεν υπάρχει για την ώρα, με αξιωματούχους του Ταμείου να επαναλαμβάνουν ότι το ΔΝΤ λειτουργεί με «συγκεκριμένους κανονισμούς» και τα όποια αιτήματα προέρχονται από χώρες που διατηρούν δανειακές συμβάσεις κατατίθενται για συζήτηση και εξέταση στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη