Newsroom

Newsroom

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σύσταση επιτροπών στη Βουλή για χρέος και γερμανικές αποζημιώσεις – Έρευνα για το πως οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο

Τη συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, την επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και τη…

konstantopoulou 11

Τη συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, την επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και τη δρομολόγηση έρευνας για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, εξήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων της κυπριακής δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου.

Η πρόεδρος της Βουλής περιέγραψε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα εξηγώντας ότι η επιτροπή λογιστικού ελέγχου αποτελεί “εργαλείο για την αποκατάσταση μιας ακραίας αδικίας σε βάρος του ελληνικού λαού”.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από την κυπριακή Βουλή να συνδράμει στην προσπάθεια να βρεθεί η αλήθεια για το πώς η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, ποιοι και ποιες πολιτικές ευθύνονται για αυτό.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι και η ελληνική Βουλή θα πράξει το ίδιο αν η κυπριακή Βουλή ξεκινήσει ανάλογη έρευνα για το πώς μπήκε η Κύπρος στο μνημόνιο.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, τα κοινοβούλια γίνονται αποδέκτες «μνημονιακών εκβιασμών που ουδεμία σχέση έχουν με τον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, που είναι ο πυρήνας της δημοκρατίας».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη