Newsroom

Newsroom

Βαρουφάκης στον Guardian: "Δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας"

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας». Σε ερώτηση για τον αν τρομάζει…

varoufakis guardian 1

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας». Σε ερώτηση για τον αν τρομάζει τον Γιάνη Βαρουφάκη η μοίρα της Ελλάδας που επηρεάζει αναπόδραστα την παγκόσμια οικονομία, εκείνος απαντά «αν δεν ήμουν τρομαγμένος θα ήμουν τρομερά επικίνδυνος». Η ανταποκρίτρια αναφέρει ότι σε ερώτηση προς τον Έλληνα υπουργό, για το αν έχει κάποιο σχέδιο Β, εκείνος τόνισε: «Συνεχώς ακούμε ότι αν δεν υπογράψετε θα γίνει Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι, ας έρθει! Δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας. Αυτό είναι το σχέδιο Β μου».

Ο κ. Βαρουφάκης, υπογραμμίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαχωρίσει  τη θέση της χώρας από την μοίρα της Ευρώπης. «Για κάποιο λόγο, πολλά πάρα πολύ άσχημα πράγματα συνέβησαν εδώ και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν. Ο ψυχρός πόλεμος είναι ένα από αυτά. Δεν άρχισε στο Βερολίνο, άρχισε στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη του 1944» σημειώνει ο υπουργός. Ο Έλληνας υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα, γι’ αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το πρόγραμμα διάσωσης του 2010, λέγοντας ότι «δεν ήταν για την Ελλάδα, ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών» και πρόσθεσε ότι οι πολίτες στη Γερμανία παραραπλανήθηκαν πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, ενώ το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας.
Οι ερωτήσεις στη συνέχεια αφορούσαν το παρουσιαστικό του Έλληνα υπουργού, με διθυραμβικά μάλιστα σχόλια.

«Δεν προμοτάρω με κανέναν τρόπο την εικόνα μου. Με κατηγορούν πως καβάλαω μηχανή, αλλά αυτό το κάνω από όταν ήμουν 15 χρονών. Είμαι αυτός που είμαι» λέει ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας πως η πίεση που δέχεται από όταν ανέλαβε καθήκοντα είναι πολύ μεγάλη και πως πλέον δεν έχει πολύ χρόνο. Ο ίδιος τόνισε πως κάνει γυμναστική στις 6 το πρωί ενώ τη γυναίκα του την βλέπει σπάνια.
Το κείμενο του Guardian συνεχίζει πλέκοντας το εγκώμιο του κ. Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για έναν μυώδη, συμπαθή και γεμάτο ενέργεια άντρα, όπου στη συζήτηση μαζί του μπορεί να βρεθείς «από τον Μαρξισμό μέχρι τις χαρές της τζαζ και από την Ευρωζώνη στην ποίηση».

«Κάποτε μου είχαν πει πως ως μαρξιστής, θα πρέπει να κάνω δυο πράγματα: να είμαι πάντα αισιόδοξος και να έχω άποψη για τα πάντα. Θεωρώ πως αυτή η συμβουλή μου κάνει», λέει ο υπουργός Οικονομικών και συνεχίζει λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις τον καπιταλισμό, χωρίς ή μέχρι να καταλάβεις τις αντιθέσεις του και εάν δεν αναρωτηθείς αν αυτή είναι η φυσική κατάσταση. Εγώ δεν νομίζω ότι είναι, γι’ αυτό είμαι αριστερός».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη