Newsroom

Newsroom

Συγχαρητήρια Ευρωπαίων σε Τσίπρα για την καθαρή νίκη

Τα συγχαρητήριά τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη σπουδαία εκλογική του νίκη στις ελληνικές εκλογές δίνουν Ευρωπαίοι…

tsipras 182

Τα συγχαρητήριά τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη σπουδαία εκλογική του νίκη στις ελληνικές εκλογές δίνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

 

Μάρτιν Σουλτς

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ο Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Πρόκειται για μια ιστορική νίκη, μια τεράστια επιτυχία. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να βοηθήσω να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση. Και σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα να σε συναντήσω αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης στα μέσα της εβδομάδας και πριν πάω στη Μέρκελ την Παρασκευή.»

 

Podemos: Η ελπίδα έρχεται

«Η ελπίδα έρχεται», δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Podemos, αναφερόμενος στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές.

 

Βέρνεν Φάιμαν: Καγκελάριος της Αυστρίας

«Συγχαίρω τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη» τονίζει, στην πρώτη του αντίδραση για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, προσθέτοντας ότι η αυστριακή κυβέρνηση θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα.

Όπως δηλώνει ο Αυστριακός καγκελάριος, θα πρέπει να βρεθεί μια κοινή βάση στον αγώνα κατά της ανεργίας και της φτώχειας ενώ θεωρεί ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις συμφωνίες με την Ε.Ε..

 

Ιταλία

Θετικά αντιμετωπίζεται από την ιταλική κυβέρνηση η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ιταλίας Σάντρο Γκότσι στέλνει τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα για την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, δήλωσε έτοιμος ως υπουργός να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι αναμένεται να συναντηθούν στην πρώτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

 

Ιστορική σελίδα για την Ευρώπη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια νέα ιστορική σελίδα για την Ευρώπη», δήλωσε ο επικεφαλής του Μετώπου της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζαν Λουκ Μελανσόν.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη