Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ένα σπίτι στο Παρίσι

Ένας άνδρας κληρονομεί ένα σπίτι στο Παρίσι. Μαζί με το σπίτι κληρονομεί και την υποχρέωση να πληρώνει κάθε μήνα ένα…

ena spiti sto parisi

Ένας άνδρας κληρονομεί ένα σπίτι στο Παρίσι. Μαζί με το σπίτι κληρονομεί και την υποχρέωση να πληρώνει κάθε μήνα ένα ποσό στην ηλικιωμένη ένοικο του σπιτιού. Καθώς βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, θα προσπαθήσει να βρει μια λύση για να εξοικονομήσει χρήματα και θα βρει απέναντί του την κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας. Στην ουσία της, η ταινία είναι ένα δράμα για τα λάθη του παρελθόντος, για το πώς η δική μας εικόνα για τα πράγματα δεν είναι απαραιτήτως και η σωστή. Το πρόβλημα είναι η σχηματική -σε στιγμές- αντιμετώπιση των καταστάσεων που περιγράφει η ταινία και το αφελές τέλος της.

Πριν μεταφερθεί στον κινηματογράφο το “Ένα Σπίτι στο Παρίσι / My Old Lady” ήταν μια μεγάλη θεατρική επιτυχία που έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη το 2002 και συνέχισε με μια μεγάλη περιοδεία στη Γερμανία, τη Ρωσία και φυσικά τη Γαλλία. Στον πυρήνα της ταινίας και του θεατρικού συναντάμε έναν μοναδικό γαλλικό θεσμό που επιτρέπει σε έναν αγοραστή ακίνητης περιουσίας να αποδίδει στον ιδιοκτήτη ένα ποσό μηνιαίως μέχρι τον θάνατο του. Ακούγεται εξαιρετική ιδέα, όμως πολλές φορές οι κληρονόμοι μπλέκονται σε περιπέτειες ειδικά αν ο ιδιοκτήτης χαίρει άκρας υγείας. 

Φανταστείτε τον Mathias Gold, έναν άτυχο Νεοϋορκέζο χωρίς γονείς και παιδιά, χωρίς σύντροφο και χωρίς λεφτά να περνάει τα τελευταία εξήντα χρόνια της ζωής του θυμωμένος με τον αποξενωμένο πατέρα του. Ο Mathias ελπίζει να πουλήσει το διαμέρισμα που κληρονόμησε, καθώς το Παρίσι του θυμίζει τα συχνά ταξίδια του πατέρα του στη Γαλλία τα οποία και προκάλεσαν προβλήματα στον γάμο με τη μητέρα του.

Σκηνοθεσία: Ίσραελ Χόροβιτς
Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κλάιν, Μάγκι Σμιθ, Κρίστιν Σκοτ Τόμας

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…