Newsroom

Newsroom

Γιατί οι Αγγλοσάξονες έχουν σήμερα Boxing Day;

Όχι δεν ανεβαίνουν στο ρινγκ για να πυγμαχήσουν. Σύμφωνα με τη βρετανική παράδοση που μέσω της πάλαι ποτέ Αυτοκρατορίας επιβλήθηκε…

45328044 fatherchristmas416i

Όχι δεν ανεβαίνουν στο ρινγκ για να πυγμαχήσουν. Σύμφωνα με τη βρετανική παράδοση που μέσω της πάλαι ποτέ Αυτοκρατορίας επιβλήθηκε στις χώρες της Κοινοπολιτείας (Καναδάς, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κένυα, Νότιος Αφρική, Γουϊάνα, Τρίνιταντ και Τομπάκο, Τζαμάικα κ.α.) η επομένη των Χριστουγέννων είναι η μέρα που οι εργοδότες και οι άροχντες προσφέρουν δώρα στους υπαλλήλους – υπηρέτες τους. Κι επειδή τα δώρα έρχονται σε κουτιά (box), η 26η Δεκεμβρίου έμεινε ως Boxing Day.

Τί γίνεται στις μέρες μας στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την Boxing Day; Μα φυσικά ψώνια. Τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά και μάλιστα έχουν εκπτώσεις. Παρά τις μειωμένες τιμές οι τζίροι της 26ης Δεκεμβρίου είναι παραδοσιακά υψηλοί κι οι έμποροι τρίβουν τα χέρια τους όταν κάνουν ταμείο.

Εκτός από shopping όμως οι Βρετανοί βλέπουν και ποδόσφαιρο. Κατά την Boxing Day Football διεξάγεται κανονική αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ ανεξάρτητα με το τί μέρα πέφτει η 2η των Χριστουγέννων κι οι Βρετανοί ποδοσφαιρόφιλοι κατακλίζουν τα γήπεδα για να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους ομάδες σε άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη