Newsroom

Newsroom

Τα ναί, τα όχι, οι αδιευκρίνιστοι και τα "είπα ξείπα"

Ήγγικεν γάρ η ώρα της αληθείας… Λίγες μόνο ώρες απέμειναν για την πρώτη ονομαστική ψηφοφορία και όλοι οι εθνοπατέρες και…

yes no

Ήγγικεν γάρ η ώρα της αληθείας…
Λίγες μόνο ώρες απέμειναν για την πρώτη ονομαστική ψηφοφορία και όλοι οι εθνοπατέρες και οι εθνομητέρες, θα κληθούν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα όσα έχουν δηλώσει το προηγούμενο διάστημα.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στην πρώτη ψηφοφορία, η υποψηφιότητα Δήμα θα συγκεντρώσει γύρω στους 161 με 165 ψήφους.
Είναι χαρακτηριστικά ωστόσο τα όσα είπαν ορισμένοι βουλευτές που πολλοί εξ αυτών χαρακτηρίστηκαν ως οι «αδιευκρίνιστοι».
Ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Μελάς που τώρα θεωρείται ως σιγουράκι για την κυβέρνηση είχε αρχίσει με ένα  «θα δει στο τέλος ποια είναι η κατάσταση», συνέχισε με ένα «Μέχρι πρότινος έλεγα 50% είμαι να ψηφίσω. Τώρα που είναι ο κ. Δήμας, τον οποίο τον γνωρίζω, είχαμε συνυπηρετήσει στη Βουλή αρκετά χρόνια, είναι ένας άνθρωπος που πιστεύω θα δουλέψει σωστά (…) οι πιθανότητες μου να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν ανέβει στο 70-80%», για να καταλήξει στο «κινούμαι σε θετική κατεύθυνση».
Ο Βασίλης Καπερνάρος ενώ στην αρχή κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του ή έλεγε πως θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή, τώρα τείνει στο “όχι”.
Οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης και Νίκη Φούντα τώρα, ενώ είχαν προβληματίσει αρχικά με το “όχι” τους την κυβέρνηση τώρα λογίζονται στην αδιευκρίνιστη ψήφο, ενώ ο Θωμάς Ψύρρας από το αρχικό δεν ξέρω φέρεται να κινείται στο “ναι”, αν και η δική του ψήφος θεωρείται αδιευκρίνιστη.
Γενικά οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να αποτελούν ένα ερωτηματικό παρά την δήλωση του προέδρου τους Φώτη Κουβέλη ότι οι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.
Η ανεξάρτητη Κατερίνα Μάρκου στην αρχή αν και δεν είχε τοποθετηθεί, στην συνέχεια ψήφισε τον προϋπολογισμό και τώρα λογίζεται στα “ναι”.
Και οι ΑΝ.ΕΛ θεωρούνται μυστήριο μιας και ενώ η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου είναι αρνητική ως προς το θέμα Δήμα, οι βουλευτές Χαϊκάλης και Τσαρουχά αφήνουν και ανοιχτό το “ναι” αν συντρέξουν εθνικοί λόγοι…
Μέχρι στιγμής πάντως τα σίγουρα “ναι” θεωρούνται της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συν τους Κ. Μάρκου, Γ. Ψαριανό, Γ. Νταβρή, Χ. Αηδόνη, Σ. Λυκούδη και Π. Μελά.
Με τάση προς το “ναι” λογίζονται οι βουλευτές Χ. Αλεξόπουλος, Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Μ. Ιατρίδη.
Ο Βασίλης Οικονόμου έχει δηλώσει σχεδόν εξαρχής ότι θα δηλώσει απλά “παρών”…
Άγνωστη παραμένει η θέση των Πολύδωρα, Μπούκουρα, Χαϊκάλη, Τσαρουχά, Τσούκαλη, Φούντα, Καπερνάρου, Ψύρρα.
Το «Ποτάμι» με ανακοίνωσή του υπενθύμιζε την πρότασή του τα κόμματα που είναι στη Βουλή, να συνεννοηθούν και να επιλέξουν για Πρόεδρο έναν πολίτη που θα εκφράζει τη δυναμική που κρύβει μέσα της η ελληνική κοινωνία και όχι έναν πρώην πολιτικό. Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε…
“Όχι” έχουν δηλώσει οι Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεοδώρα Τζάκρη, Μίμης Ανδρουλάκης , Πάρις Μουτσινάς, Θόδωρος Παραστατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Μάρκος Μπόλαρης, ενώ ο Βασίλης Καπερνάρος τείνει προς το “όχι”.
“Όχι” έχουν δηλώσει πως θα ψηφίσουν οι έγκλειστοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και η κοινοβουλευτική της ομάδα και στο πλαίσιο της «στρατιωτικής» πειθαρχίας στον αρχηγό τους δεν αναμένονται εκπλήξεις, εκτός απροόπτου πάντα…

Τέλος, ως μπετόν αρμέ “όχι”, λογίζεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και βέβαια του ΣΥΡΙΖΑ.

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…