Βρήκε σκάφος που είχε χάσει στο τσουνάμι της Φουκουσίμα

Εντοπίστηκε σε νησάκι στη μέση του Ειρηνικού ένα μικρό σκάφος, το οποίο είχε χαθεί το 2011, όταν το τσουνάμι χτύπησε…

iaponia tsounami

Εντοπίστηκε σε νησάκι στη μέση του Ειρηνικού ένα μικρό σκάφος, το οποίο είχε χαθεί το 2011, όταν το τσουνάμι χτύπησε τη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, και επεστράφη στον ιδιοκτήτη του. Ο εθελοντής Ντανιέλ Λάμπε ήταν αυτός που βρήκε το σκάφος μάρκας Yamaha στην Ατόλλη Τζόνστον, μία μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ, που βρίσκεται 1150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χαβάης, αποτελούμενη από έναν κοραλλιογενή ύφαλο, δύο φυσικά και δύο τεχνητά νησιά, και η οποία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για πυρηνικές δοκιμές.

Ο εθελοντής μετέφερε τη βάρκα στη Χαβάη και, μετά από αναζήτηση, εντόπισε τον ιδιοκτήτη της, Τομομούνε Ματσουνάγκα, στη Φουκουσίμα. Ο κ. Ματσουνάγκα, ο οποίος είχε χάσει το σπίτι του στο τσουνάμι που το σκότωσε 16 χιλιάδες ανθρώπους τον Μάρτιο του 2011, παρέλαβε το σκάφος του στις 10 Νοεμβρίου, ανήμερα των γενεθλίων του, σύμφωνα με τον Τύπο της Χαβάης. Σε επιστολή του, ο κ. Ματσουνάγκα ευχαρίστησε θερμά όσους εργάστηκαν για να επιστρέψει το σκάφος πίσω στη βάση του, προσθέτοντας ότι επανέφερε στο μυαλό του ευχάριστες στιγμές από το παρελθόν, όταν τα παιδιά του έπαιζαν πάνω σε αυτό.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σε λίγα χρόνια, θα απολαμβάνω τον ελεύθερο χρόνο μου πάνω στη μικρή μου βάρκα, παρέα με τα παιδιά μου… Όπως κάναμε πριν από τo τσουνάμι της 10ης Μαρτίου 2011», ανέφερε στην επιστολή του. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη