Newsroom

Newsroom

Ποινές κάθειρξης από 11 έως 16 έτη για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό

Ποινές κάθειρξης από 11 έως 16 έτη επέβαλε το δικαστήριο στους έξι κατηγορούμενους για τη διπλή ληστεία, στην Αγροτική Τράπεζα…

velvento

Ποινές κάθειρξης από 11 έως 16 έτη επέβαλε το δικαστήριο στους έξι κατηγορούμενους για τη διπλή ληστεία, στην Αγροτική Τράπεζα και τα ΕΛΤΑ, στο Βελβεντό της Κοζάνης. Συγκεκριμένα, στον Γ. Μιχαηλίδη επεβλήθη ποινή κάθειρξης 16 ετών και τεσσάρων μηνών και δέκα ημερών, στους Ν. Ρωμανό, Α. Μπουρζούκο, Α. Ντάλιο, Φ. Χαρίση ποινή 15 ετών και 11 μηνών και στον Δ. Πολίτη ποινή 11 ετών και πέντε μηνών. 

Οι έξι καταδικασθέντες θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση των εφέσεών τους, αφού οι ποινές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. 

Αθώοι για τους Πυρήνες της Φωτιάς 

Αθώοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άρα για συμμετοχή τους στη “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” και επίσης αθώοι για αντίσταση κατά της αρχής κρίθηκαν από το δικαστήριο οι έξι κατηγορούμενοι για την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Αυτό έκρινε μετά από πολύμηνη διαδικασία το δικαστήριο αποδεχόμενο της εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας Γρηγόρη Πεπόνη να μην καταδικαστούν σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, καθώς δεν πείστηκε ότι οι πράξεις τους έγιναν στο πλαίσιο δράσης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι έξι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη κατακράτηση, για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία ενώ παράλληλα η έδρα δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά σε κανέναν, κάτι που είχε προτείνει ο εισαγγελέας Πεπόνης στην αγόρευσή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην  αγόρευση του ο εισαγγελέα έδρας κ. Πεπόνης  είχε πει ότι : «Δεν θα γίνω μπαλωματής και γεφυροποιός ώστε να θεραπεύσω τα κενά και τις πλημμέλειες της προδικασίας, αστυνομικής και ανάκρισης… Πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν…». Στη συνέχεια δήλωσε πως «από κανένα στοιχείο δεν μου προκύπτει ότι αποδεικνύεται η κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα».

Τελικά ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των Μιχαηλίδη, Ρωμανού, Χαρίση, Μπουρζούκου, Ντάλιου για συναυτουργία και διακεκριμένη οπλοκατοχή σε ληστεία και απλή συνέργεια για τον Πολίτη.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή