Newsroom

Newsroom

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αναστασιάδη-Κέρι στη Νέα Υόρκη

Επίσκεψη στην Κύπρο ενδέχεται να πραγματοποιήσει εντός του φθινοπώρου ο Τζον Κέρι, ανάλογα με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως δήλωσε…

anastasiadis 4

Επίσκεψη στην Κύπρο ενδέχεται να πραγματοποιήσει εντός του φθινοπώρου ο Τζον Κέρι, ανάλογα με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, το βράδυ της Κυριακής.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση, Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο Τζον Κέρι θα έχει «προσωπική εμπλοκή» στο Κυπριακό και ότι «οι ΗΠΑ όπου μπορούν να βοηθήσουν θα το πράξουν για να ωθήσουν τα πράγματα προς τα εμπρός». Ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η συνάντηση του Κέρι με τον πρόεδρο της Κύπρου ήταν «εποικοδομητική», εκφράζοντας «συγκρατημένη αισιοδοξία» για τη στάση της τουρκικής ηγεσίας, με την οποία συνομίλησε ο Τζον Κέρι για το Κυπριακό, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Ο Κύπριος πρόεδρος χαρακτήρισε «απόλυτα παραγωγική και χρήσιμη τη συνάντηση», δηλώνοντας ότι «η επικέντρωση της προσοχής ήταν στη νέα φάση της διαδικασίας των συνομιλιών για μια λύση του Κυπριακού» και «για την ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής και άσκησης πιέσεων προς τη χώρα, η οποία μπορεί να επηρεάσει έτσι ώστε να έχουμε καταλυτικές εξελίξεις».

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα επίσκεψης του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Κύπρο, ο Νίκος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι «αν υπάρξουν οι εξελίξεις που προσβλέπει προς αυτές ο κ. Κέρι, ενδεχομένως, να υπάρξει και επίσκεψη στην Κύπρο τις επόμενες εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες».

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…