Newsroom

Newsroom

Ιδιωτικές κλινικές έκαναν πάρτι σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Πόρισμα ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών που αμφισβητεί τη νομιμότητα σχεδόν του ενός τρίτου των οικονομικών απαιτήσεων των ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ για…

eopyy 4

Πόρισμα ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών που αμφισβητεί τη νομιμότητα σχεδόν του ενός τρίτου των οικονομικών απαιτήσεων των ιδιωτικών κλινικών προς τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που παρείχαν σε ασφαλισμένους το 2013 δημοσιεύσει σήμερα η “Καθημερινή”.

Οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες έχουν ζητήσει περεταίρω διερεύνηση για νοσηλείες ασφαλισμένων που χρεώθηκαν με περίπου 130 εκατ. ευρώ, όταν οι συνολικές απαιτήσεις των κλινικών από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013 ανέρχονται στα 430 εκατ. ευρώ.

Ήδη, όπως αναφέρει η “Καθημερινή” έχει ζητηθεί από τις κλινικές να δώσουν εξηγήσεις και εκτιμάται ότι ακόμη κι αν γίνουν δεκτές όλες οι ενστάσεις που έχουν καταθέσει, το όφελος για τον ΕΟΠΥΥ από τον έλεγχο θα είναι τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ.

Στελέχη του χώρου της υγείας, τα οποία χαρακτήριζαν τα αποτελέσματα του πορίσματος εντυπωσιακά, αφήνουν να εννοηθεί ότι εάν το 2013 οι ύποπτες χρεώσεις ανέρχονται στα 130 εκατ. ευρώ, τα προηγούμενα χρόνια θα γινόταν πάρτι.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή