Newsroom

Newsroom

Επίθεση σε παράγοντες και καταγγελίες Αλαφούζου

Επίθεση στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και καταγγελίες χωρίς ονόματα για ένα σύστημα που δρα και δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού στο…

alafouzos 4

Επίθεση στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και καταγγελίες χωρίς ονόματα για ένα σύστημα που δρα και δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου επί τούτω, μίλησε όμως και για κάποια άλλα θέματα που αφορούν στους «πράσινους», όπως την προ μηνών εξαγγελθείσα βοήθεια από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Σκοτσέζο αρχιδιαιτητή Χιού Ντάλας και τη ματαίωση της επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε:

Στη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Διαπράττονται σοβαρές παρανομίες και γίνονται πράγματα που αλλοιώνουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε διαλέξει το δρόμο της μη συναλλαγής με το σύστημα. Μας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να πάρουμε ένα μερίδιο, όχι το μεγαλύτερο φυσικά, αλλά επιλέξαμε να μη δεχτούμε το συμβιβασμό που στα προηγούμενα χρόνια ίσως είχαμε δεχτεί. Δεν συμβιβαζόμαστε, αποκαλύπτουμε τα πάντα(…) Είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει κινέζικο τηλέφωνο και να μην έχει παραιτηθεί; Βγαίνει κανείς από τα ρούχα του».

Στις ΠΑΕ που χρωστούν: «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και σε μεγάλο βαθμό κάνει τη δουλειά της. Εκεί εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για ξεκαθάρισμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γνωρίζουμε π.χ. ότι τρεις ομάδες χρωστάνε πολλά χρήματα, δεν έχουν άδειες και ενημερότητες, αλλά κάνουν μεταγραφές (…) Αυτά που γίνονται φαντάζομαι θα ερευνηθούν και σε αυτά συμμετέχει παράνομα η ΕΠΟ (…) Έχει γίνει φοροδιαφυγή, φοροαπαλλαγή κλπ. σε ομάδες κι έχουν πάρει παίκτες (…) Γιατί να υποβιβαστούν ομάδες που επέλεξαν να πληρώνουν τις φόρες τους και να σωθούν άλλες που δεν είναι ενήμερες. Έχουμε γίνει πολλά και σοβαρά αδικήματα».

Στη σχέση του με τον κ. Σαρρή: «Είχα επισκεφτεί τον κ. Σαρρή όταν υπήρχαν δημοσιογραφικές διαρροές και νομίζαμε ότι ήταν από το γραφείο της ΕΠΟ πως ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει άδεια. Πήγα, του εξήγησα ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και το δέχτηκε. Παράλληλα, επανειλημμένα έχει συμφωνήσει με μένα για τους διαιτητές και είχε πει ότι κάτι θα άλλαζε. Δεν άλλαξε τίποτα. Οι ίδιοι άνθρωποι παραμένουν στις θέσεις τους. Η σχέση μου με τον κ. Σαρρή δεν είναι καλή».

Στο νέο αρχιδιαιτητή (Χιού Ντάλας) και στη διαιτησία: «Τον έφερε η ΕΠΟ με τους όρους και τις συνθήκες που γνωρίζουμε. Η διαιτησία που είδαμε στον Παναθηναϊκό κι όχι μόνο ήταν κακή. Επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα (…) Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται να μην αδικείται. Αν οι άλλοι θέλουν να κάνουν συναλλαγές μεταξύ τους που ξεφεύγουν από τη νομιμότητα, εφόσον δεν μας αδικούν πράγμα που δεν συμβαίνει, ο Παναθηναϊκός πρέπει να φτιάξει μια τόσο καλή ομάδα που να μην μπορούν να τον αντιμετωπίσουν τα διάφορα δορυφορικά συστήματα».

Στον τραυματισμό του Μπεργκ και στο ενδεχόμενο μεταγραφής επιθετικού: «Και πέρσι παίξαμε 1,5-2 μήνες χωρίς τον Μπεργκ και τα καταφέραμε μια χαρά. Έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές μας, αλλά αν βρεθεί κάποια ευκαιρία ή ένας παίκτης που κρίνουμε ότι πρέπει να τον φέρουμε, η διοίκηση δεν θα είναι αρνητική. Αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουμε ενεργά για παίκτη και θεωρούμε πως υπάρχουν λύσεις μέσα στην ομάδα».

Στη ματαίωση της επιστροφής Καραγκούνη: «Για κάποιους λόγους δεν ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις που είχαμε να κάνουμε. Είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που έχει προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το ρόλο κάθε ποδοσφαιριστή κάθε στιγμή και κάθε εποχή».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη