Newsroom

Newsroom

Ρήγμα στις σχέσεις Top Gear – BBC

Ισχυρό πλήγμα έχουν δεχθεί οι σχέσεις των υπευθύνων του BBC με τον Τζέρεμι Κλάρκσον, τον επί δεκαετίες παρουσιαστή της πιο…

top gear

Ισχυρό πλήγμα έχουν δεχθεί οι σχέσεις των υπευθύνων του BBC με τον Τζέρεμι Κλάρκσον, τον επί δεκαετίες παρουσιαστή της πιο δημοφιλούς εκπομπής στον κόσμο, το Top Gear. Αιτία της ρήξης είναι οι συνεχείς ρατσιστικές αναφορές του παρουσιαστή, αλλά και το γεγονός πως ο ίδιος δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του καναλιού. Σύμφωνα με την Telegraph, ο διευθυντής τηλεόρασης του BBC, Ντάνι Κόεν, δήλωσε πως “κανείς παραγωγός δεν είναι πάνω από το κανάλι”, ενώ ανέφερε πως σύντομα θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην εκπομπή. Παρομοίασε το BBC με έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο, όπου κανείς, ασχέτως αξίας (το Top Gear είναι η πιο ακριβή παραγωγή παγκοσμίως), δεν είναι πάνω από την ομάδα.

Ο Τζέρεμι Κλάρκσον, από την άλλη, δεν θεωρεί πως έχει πει κάτι λάθος ή μη επιτρεπτό, αλλά θεωρεί πως η αντίδραση του BBC είναι υπερβολική. Είναι γνωστό πως αυτή η εκπομπή έχει εξελιχθεί από μια εκπομπή αυτοκινήτων σε μια από τις πιο φιλελεύθερες εκπομπές της αγγλικής τηλεόρασης. Σάτιρα, καυστικά σχόλια και σαρκασμός συνοδεύουν τις παρουσιάσεις υπεραυτοκινήτων, τους αγώνες και τις δοκιμασίες. Η μεγαλύτερη μερίδα των φαν, που αριθμούν εκατομμύρια ανά τον κόσμο, συμφωνεί με την άποψη του Κλάρκσον, ότι τίποτα δεν έχει ειπωθεί κακοπροαίρετα και όλα έγιναν υπό το πρίσμα μιας κωμικής και σατιρικής διάθεσης.

Οι υπεύθυνοι του BBC, όμως, έχουν άλλη άποψη, και είναι πολύ πιθανό να δούμε κάποιον άλλο να ηγείται της εκπομπής από τη νέα σεζόν. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη