Newsroom

Newsroom

Έφθασε στα ουκρανικά σύνορα το κονβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια

Τα πρώτα από τα δεκάδες φορτηγά του ρωσικού κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια για τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας έφθασαν…

konvoi

Τα πρώτα από τα δεκάδες φορτηγά του ρωσικού κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια για τις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας έφθασαν την Πέμπτη το απόγευμα τα σύνορα της Ουκρανίας και περνούν τελωνειακό έλεγχο.

Τα οχήματα κινήθηκαν σε μία νεκρή ζώνη μεταξύ των σημείων ελέγχου της ρωσικής και της ουκρανικής πλευράς των συνόρων, ωστόσο δεν έγινε αμέσως γνωστό εάν εισήλθαν στο καθ’ αυτό ουκρανικό έδαφος ή απλώς έχουν σταματήσει στο ουκρανικό σημείο ελέγχου.

Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τα φορτηγά παραμένουν και ελέγχονται από τους Ουκρανούς τελωνειακούς στο ρωσικό κομμάτι της μεθορίου.

Το κονβόι παρέμενε για περίπου μία εβδομάδα «μπλοκαρισμένο» στη ρωσική πλευρά των συνόρων, λόγω των ανησυχιών της Ουκρανίας ότι μπορεί να έπαιζε τον ρόλο Δούρειου Ίππου για την εισαγωγή στρατιωτικών προμηθειών προς τους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες στην περιοχή του Ντονμπάς, στα ανατολικά της χώρας.

Η Μόσχα έχει αρνηθεί κάθε σχετική υπόνοια και τονίζει ότι ενδιαφέρεται μόνον για την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης στις περιοχές όπου μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στον στρατό της Ουκρανίας και στους αποσχιστές αντάρτες.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή