Newsroom

Newsroom

Οι τρεις προτάσεις Βαρουφάκη για τη διάσωση της ευρωζώνης

Τρεις συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να διασωθεί η ευρωζώνη παρουσίασε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.…

varoufakis 2

Τρεις συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να διασωθεί η ευρωζώνη παρουσίασε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο πρώτον, για μία επενδυτική ένεση, η οποία θα πρέπει να γίνει απ’ την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δεύτερον, για μία πραγματική τραπεζική ενοποίηση και όχι αυτό το εξάμβλωμα, το οποίο ονόμασαν τραπεζική ενοποίηση για να μην ενοποιήσουν ποτέ τα τραπεζικά συστήματα της Ευρώπης και τρίτον, για ανάληψη από την πλευρά της ΕΚΤ της διαχείρισης ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους της Ευρώπης.

Σχολιάζοντας όσα έχουν γίνει την τελευταία πενταετία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, ο γνωστός οικονομολόγος σημείωσε: “κάποια πράγματα που έχουν γίνει ήταν πολύ θετικά. Αλλά δυστυχώς κάτω από το βάρος της συνολικής μνημονιακής πολιτικής, η οποία καταστρέφει παραγωγικό, ζωντανό και υγιή ιστό συνεχώς και με ραγδαίους ρυθμούς, θεωρώ ότι αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, θα μείνουν στην ιστορία ως πέτρινα χρόνια. Και δυστυχώς δεν θα είναι μόνο πέντε χρόνια. Θα είναι πολύ περισσότερα αν συνεχίσουμε με αυτή την πολιτική”. Ο κ. Βαρουφάκης συμπλήρωσε ότι “συνθλίβουμε τις εθνικές μας οικονομίες και διαλύουμε την Ευρώπη”.

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή