Newsroom

Newsroom

Το success story καλά κρατεί: Ομαδικές απολύσεις χωρίς όριο μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα

Άλλη μία τεράστια «επιτυχία» καταγράφει η κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες επετράπη σε μία επιχείρηση να…

Άλλη μία τεράστια «επιτυχία» καταγράφει η κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες επετράπη σε μία επιχείρηση να προχωρήσει σε ομαδική απόλυση σχεδόν των μισών της εργαζομένων, λίγο μετά την έκθεση του ΔΝΤ στην οποία γινόταν λόγος για το θεσμικό πλαίσιο γύρω από τις ομαδικές απολύσεις.

Πρόκειται για τη Χαλυβουργία Ελλάδος, που ανήκει στην οικογένεια του Νικόλαου Μάνεση, και η οποία είχε καταθέσει αίτημα στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας για να προχωρήσει στην απόλυση 45 από τους 96 συνολικά εργαζομένους της. Το Συμβούλιο αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης, με οριακή πλειοψηφία 4 υπέρ και 3 κατά, να επιτρέψει στην εταιρεία να προχωρήσει στις απολύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανεξέλεγκτες ομαδικές απολύσεις είχαν απαγορευθεί με νόμο το 1983, ο οποίος τροποποιήθηκε το 2010 και προσδιόριζε το όριο που οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές σε:

α) Μέχρι 6 εργαζόμενους, προκειμένου για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που στην αρχή του μήνα απασχολούν από 20 έως 150 εργαζόμενους

β) Σε ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι  30 εργαζόμενους για τις επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν περισσότερους από 150 εργαζόμενους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega υπερασπίστηκε την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, με το επιχείρημα ότι «αν χρεοκοπήσει η επιχείρηση θα φύγουν όλοι και κανείς δε θα ρωτηθεί».

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή