Παραιτήθηκε από τον θρόνο της Ισπανίας ο Χουάν Κάρλος-Διάδοχος ο γιος του Φελίπε

Νέα σελίδα στη βασιλική ιστορία της Ισπανίας άνοιξε νωρίς το πρωί της Δευτέρας όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε…

letizia felipe juan carlos sofia 2011 1 6 9 31 57

Νέα σελίδα στη βασιλική ιστορία της Ισπανίας άνοιξε νωρίς το πρωί της Δευτέρας όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε στον ισπανικό λαό ότι ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος παραιτείται από το θρόνο υπέρ του πρίγκιπα Φελίπε. Ήταν μια εξέλιξη λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Τον τελευταίο καιρό θα οικονομικά σκάνδαλα είχαν κλονίσει τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Η κόρη του Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας, Κριστίνα, βρέθηκε να διώκεται για φορολογική απάτη, ενώ δεν ήταν λίγες οι αποκαλύψεις σχετικά με τις οικονομικές ατασθαλίες του ίδιου του βασιλιά, με αποκορύφωμα το σαφάρι στην Μποτσουάνα με κρατικά κονδύλια και χωρίς να το ξέρει ούτε καν η Σοφία!

Το θρόνο της Ισπανίας θα αναλάβει ο πρίγκιπας Φελίπε, γιος του Χουάν Κάρλος με τη βασίλισσα Σοφία. Για να στεφθεί όμως ο Φελίπε βασιλιάς της Ισπανίας πρέπει πρώτα να γίνει κατάθεση πρότασης για την τροποποίηση του συντάγματος που θα επιτρέπει την παραίτηση του βασιλιά από τον θρόνο. Ο Ισπανός πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει για αύριο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. “Ελπίζω ότι σύντομα, το ισπανικό Κονγκρέσο θα είναι σε θέση να εγκρίνει την ενθρόνιση του πρίγκιπα Φελίπε, είπε ο Ραχόι.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη