Newsroom

Newsroom

Κονοφάγος: Η διαχείριση των υδρογονανθράκων θυμίζει Νιγηρία

Ο Γιώργος Παπανδρέου μας έταξε ότι θα γίνουμε «Δανία του Νότου». Ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να μας κάνει… Ιράν της…

konofd

Ο Γιώργος Παπανδρέου μας έταξε ότι θα γίνουμε «Δανία του Νότου». Ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να μας κάνει… Ιράν της Δύσης, σε ό,τι αφορά την παραγωγή πετρελαίου. Όμως τελικά, μάλλον η έρευνα και η διαχείριση των πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου και υδρογονανθράκων θυμίζει περισσότερο Νιγηρία, όπως σχολίασε ο ειδικός ερευνών για υδρογονάνθρακες Ηλίας Κονοφάγος μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη.

Όπως τόνισε ο ίδιος, δε γνωρίζει αν η Ελλάδα έχει ή δεν έχει αποθέματα υδρογονανθράκων, όμως «πρέπει να ψάξουμε», και υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει αυτό που θα έπρεπε για να μελετηθεί το κατά πόσον μπορούν οι υδρογονάνθρακες να αξιοποιηθούν κατάλληλα και με τρόπο που να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Ο κ. Κονοφάγος υποστήριξε ακόμα πως η Βουλή στην περίπτωση αυτή νομιμοποίησε την παρανομία, παραβιάζοντας οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ άφησε αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός, με τον οποίο συνομιλεί, ενδιαφέρεται να καταρτίσει μία στρατηγική, αλλά «συγκυβερνά, μην το ξεχνάτε»… 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη