Newsroom

Newsroom

Εκδίδει ομόλογα η ΔΕΗ για να συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια ευρώ

Ομόλογα εκδίδει και η ΔΕΗ, μετά την ΕΤΕ, με σκοπό να συγκεντρώσει 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για…

dei 17

Ομόλογα εκδίδει και η ΔΕΗ, μετά την ΕΤΕ, με σκοπό να συγκεντρώσει 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για εξόφληση παλαιών δανείων και για νέες επενδύσεις. Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ εκδίδει 3ετή και 5ετή ομόλογα εγγυημένα από την ίδια, που θα εισαχθούν για διαπραγμάτευση στη διεθνή αγορά της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ «τα έσοδα από την έκδοση και πώληση των Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την μερική προπληρωμή υφιστάμενων δανείων, για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών και γενικών εταιρικών δαπανών και για την πληρωμή των αμοιβών και εξόδων που σχετίζονται με την προσφορά και την πώληση των Ομολογιών».

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν το μέρος του δανείου που θα καλύψει «κεφαλαιουχικές δαπάνες» προορίζεται για την εξόφληση της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας 5 στην Πτολεμαϊδα, συμβατικής αξίας 1,4 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, όμως, κι ενώ επενδύονται 1,4 δισ.ευρώ ευρώ για κατασκευή λιγνιτικής μονάδας, πωλείται με το 1/3 της ΔΕΗ η τελευταία σύγχρονη λιγνιτική μονάδα της Μελίτης 330 MW μαζί την άδεια για δεύτερη μονάδα 450 MW από τη ΔΕΗ, ενώ παραχωρούνται από το δημόσιο τα παρακείμενα λιγνιτωρυχεία, μετά τη Βεύη και αυτά της Μελίτης, με σημαντικά αποθέματα μεγάλης αξίας, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η προεργασία πώλησης του δικτύου του ηλεκτρικού ρεύματος (ΑΔΜΗΕ), σε ιδιώτη.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ, έχει ως εξής :

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοινώνει, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3556/2007 και 3340/2005 και τις εφαρμοστικές υπ’ αριθ. 1/434/03.07.2007 και 3/347/12.07.2005 αποφάσεις της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι η θυγατρική της Public Power Corporation Finance plc (ο «Εκδότης»), θα προβεί σε προσφορά Ομολογιών (“Senior Notes”) €500.000.000, με συνδυασμό Ομολογιών (“Senior Notes”) λήξεως το 2017 και Ομολογιών (“Senior Notes”) λήξεως το 2019 (οι «Ομολογίες»).

Οι Ομολογίες θα τελούν υπό την πλήρη και ανεπιφύλακτη εγγύηση της ΔΕΗ Α.Ε. Οι Ομολογίες πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (“Global Exchange Market”) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας.

Τα έσοδα από την έκδοση και πώληση των Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την μερική προπληρωμή υφιστάμενων δανείων, για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών και γενικών εταιρικών δαπανών και για την πληρωμή των αμοιβών και εξόδων που σχετίζονται με την προσφορά και την πώληση των Ομολογιών.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη