Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στην Τούμπα

O ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τα όσα έγιναν στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου…

toympa 0

O ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τα όσα έγιναν στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, τη Μεγάλη Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία ο κ. Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ασπρόμαυρης ΠΑΕ «… για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1,2 στοιχ. β΄ και γ΄, 3, 14, 15 παρ.6, στοιχ. α΄- δ΄ και 23 σε συνδυασμό με το άρθρο 31 παρ.2 του Πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013 (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, 16/4/2014)».

Τα επεισόδια που έγιναν θεωρούνται εκτεταμένα και ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο, αποκλεισμό της έδρας του, αλλά και αφαίρεση βαθμών, ενώ στη δίωξη γίνεται λόγος και για ρατσιστική συμπεριφορά, εξαιτίας της μπανάνας που πέταξαν από την κερκίδα στο βραζιλιάνο αμυντικό του Ολυμπιακού, Λεάντρο Σαλίνο.

To αρθρο 15 (παράγραφος 6), βάσει του οποίου κινδυνεύει να τιμωρηθεί ο Δικέφαλος προβλέπει:

α) Χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. 

β) Χρηματική ποινή εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000) έως εκατόν σαράντα χιλιάδων ευρώ (140.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια. 

γ) Στις ανωτέρω περιπτώσεις α) και β) και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαιοδοτικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές. 

δ) Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο». 

Επίσης, το άρθρο 23 (παράγραφος 2) προβλέπει: 
«β) Εάν φίλαθλοι μιας ομάδας διαπράξουν ρατσιστικές ή περιφρονητικές πράξεις όπως περιγράφεται στην παρ. 1, το αρμόδιο όργανο θα επιβάλλει χρηματική ποινή στην ομάδα που υποστηρίζουν οι φίλαθλοι αυτοί, ύψους δέκα οκτώ χιλιάδων ευρώ (18.000) τουλάχιστον και ανεξάρτητα από υπαίτιες ή μη, πράξεις ή παραλείψεις αυτών. 

γ) Οποιοσδήποτε θεατής που διαπράττει τα παραπτώματα που καθορίζονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, θα τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο (2) έτη τουλάχιστον».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…