Newsroom

Newsroom

Έληξε το ουκρανικό τελεσίγραφο – Δεν παραδίδουν τα όπλα οι φιλορώσοι

Καμία διάθεση συμμόρφωσης με το τελεσίγραφο του Κιέβου, που απειλεί με «ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επίθεση», δε δείχνουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές…

slavyansk

Καμία διάθεση συμμόρφωσης με το τελεσίγραφο του Κιέβου, που απειλεί με «ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επίθεση», δε δείχνουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, λίγες ώρες μετά τη λήξη του τελεσιγράφου.

Ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι η ρωσική σημαία εξακολουθούσε να κυματίζει στο αρχηγείο της αστυνομίας στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), ενώ μασκοφόροι συνέχιζαν να τοποθετούν σάκους άμμου ως οδοφράγματα μπροστά από το κτίριο. Μάλιστα, ένα φορτηγό μετέφερε περισσότερα λάστιχα αυτοκινήτων για την ενίσχυση των οδοφραγμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μετά από την προσπάθεια των δυνάμεων ασφαλείας να απελευθερώσουν τα κυβερνητικά κτίρια που είχαν καταλάβει οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ. Ένα μέλος των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και δύο στελέχη της εθνικιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» σκοτώθηκαν και πέντε άτομα από τις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

Μετά από το Σλαβιάνσκ, η βία επεκτάθηκε και στο Χάρκοβο, όπου εκατοντάδες ρωσόφιλοι διαδηλωτές οπλισμένοι με ρόπαλα περικύκλωσαν το δημαρχείο της πόλης, με τον δήμαρχο να βρίσκεται μέσα στο κτίριο. Για βίαιες συγκρούσεις με 50 τραυματίες έκανε λόγο το ρωσικό Interfax, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη