Newsroom

Newsroom

Παραιτήθηκαν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση…

anastasiadis 2 1

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου διευκρίνισε πως ο πρόεδρος τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις 15 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου από τον Μηχανισμό Στήριξης, αφού η τρόικα είχε εξαρτήσει την εκταμίευσή του από την έγκριση του νομοσχεδίου.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν: ΔΗΣΥ, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Φυττής, Γιώργος Προκοπίου (από το ΔΗΚΟ), Δημήτρης Συλλούρης (ΕΥΡΩΚΟ) και Ζαχαρίας Κουλίας (ανεξάρτητος).
Εναντίον: ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Γιώργος Περδίκης (Οικολόγοι) και Νίκος Κουτσού (Συμμαχία Πολιτών).
Αποχές (όλες από το ΔΗΚΟ): Μάριος Καρογιάν, Άγγελος Βότσης, Αθηνά Κυριακίδου, Αντώνης Αντωνίου και Φύτος Κωνσταντίνου.

Την ίδια ώρα έξω από την κυπριακή βουλή ενώ η Ολομέλεια αποφάσιε για το μέλλον των διδιωτικοποιήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση με μαζική συμμετοχή. 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη