Newsroom

Newsroom

Αμετανόητος ο Βαρβιτσιώτης συνεχίζει το ρατσιστικό παραλήρημα

Αμετανόητος εξακολουθεί να εμφανίζεται ο υπυοργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, παρά τους 12 νεκρούς στην πλειοψηφία…

varvitsiotis 1

Αμετανόητος εξακολουθεί να εμφανίζεται ο υπυοργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, παρά τους 12 νεκρούς στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά.

Μία μόλις μέρα μετά το ρατσιστικό παραλήρημα, περί δήθεν προσπάθειας δημιουργίας πολιτικού θέματος από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τον επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νιλς Μουίζνιεκς,  επανήλθε δριμύτερος.

Ο υπουργός, μιλώντας στο  ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5 αρνήθηκε την πολιτική ευθύνη για τους χειρισμούς του λιμενικού στο ναυάγιο του Φαρμακονησίου.

Μάλιστα, επέμεινε εμφατικά στις  «πολιτικές αποτροπής» που είναι «εθνική θέση»- διευκρινίζοντας ότι αν αυτές μεταβληθούν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης τότε το λιμενικό δείχνει αυτοθυσία, πέφτοντας σε προφανέστατη αντίφαση αφού ακριβώς οι τακτικές αποτροπής που εφαρμόζει το λιμενικό είναι που εκθέτουν σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τους πρόσφυγες που επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο.

Στο μεταξύ,σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους επιζώντες του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 25/1 στο Σύνταγμα, καλούν αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές και πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 15 φορείς και οργανώσεις οι οποίες καλούν το μεσημέρι του Σαββάτου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι οποίοι ζητούν να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές αλλά και ποινικές για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη