Newsroom

Newsroom

Μόνο Παπακωνσταντίνου στέλνει στο Ειδικό Δικαστήριο η πλειοψηφία

Στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αποδίδει στο πόρισμά της όλη την ευθύνη για τη μη αξιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ η πλειοψηφία της…

papakonstantinou

Στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αποδίδει στο πόρισμά της όλη την ευθύνη για τη μη αξιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, ζητά την ποινική δίωξη του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα αδικήματα της νόθευσης (κακούργημα) κι απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα). Το κείμενο υπογράφουν οι Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Καλατζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Γιώργος Γεωργαντάς από τη ΝΔ, ο κ. Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ κι ο Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ.

Ο Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ) ζητά την ποινική δίωξη του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απιστίας, της νόθευσης και της παράβασης καθήκοντος, επιρρίπτοντας πολιτικές ευθύνες στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου. Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή ζητούν την ποινική δίωξη των κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου. Το πόρισμα κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη κι αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής καταλήγει στα ακόλουθα συμπεράσματα:

«Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, μέχρι την ημέρα αντικατάστασής του στο Υπουργείο την 16η Ιουνίου 2011 και ενώ είχε στην αποκλειστική κατοχή του το ηλεκτρονικό αρχείο της Λίστας Λαγκάρντ, δεν ανέθεσε τη διεξαγωγή ελέγχου σε κανένα αρμόδιο όργανο, ώστε να προχωρήσει η φορολογική αξιοποίηση της Λίστας.

Διατηρεί στην αποκλειστική κατοχή του και επεξεργάζεται τη Λίστα Λαγκάρντ, τουλάχιστον μέχρι την 5η Ιουλίου 2011, δηλαδή σε χρόνο μεταγενέστερο της αποχώρησής του από το Υπουργείο Οικονομικών και ενώ έχει αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Περιβάλλοντος.
Παραδίδει ατύπως το αποθηκευτικό μέσο USB με τα στοιχεία της Λίστας Λαγκάρντ στον τότε Ειδικό Γραμματέα του Σ.Δ.Ο.Ε. κ. Ιωάννη Διώτη με εντολή ελέγχου, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται και ο ίδιος ο κ. Ιωάννης Διώτης παραδέχεται, χωρίς ωστόσο να τον ενημερώσει για την ακριβή διαδικασία παραλαβής της Λίστας.

Το USB που παραδίδει στον κ. Ιωάννη Διώτη περιέχει 2059 ηλεκτρονικά αρχεία λογιστικών φύλλων και όχι 2062 ηλεκτρονικά αρχεία που περιελάμβανε το CD, το οποίο απέστειλε αρχικά το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών (σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. 3022/21-2686-2-γ’/14-04-2013 έκθεση πραγματογνωμοσύνης της Δ.Ε.Ε.).

Ουδέποτε ενημερώνει τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για την ύπαρξη της συγκεκριμένης Λίστας.

H διαπίστωση από το Σ.Δ.Ο.Ε. κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο της αλλοίωσης του περιεχομένου του αρχικά παραδοθέντος ψηφιακού δίσκου και η στενή συγγενική σχέση του πρώην Υπουργού Οικονομικών με τους Ανδρέα Ροσσώνη, σύζυγο της εξαδέλφης του Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδη, σύζυγο της εξαδέλφης του Ελένης Παπακωνσταντίνου, και Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του, όπως ήταν φυσικό, δημιούργησε την υπόνοια ότι η αφαίρεση των τριών ηλεκτρονικών αρχείων δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε άδολη».

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…