Newsroom

Newsroom

Ποια πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στο σκάνδαλο της ΜΚΟ με τις νάρκες

Το νέο σκάνδαλο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, μέσω της ΜΚΟ International Mine Initiative, με πρόεδρο τον εικονιζόμενο δημοσιογράφο Κώστα Τζεβελέκο, φαίνεται…

narkopedio

Το νέο σκάνδαλο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, μέσω της ΜΚΟ International Mine Initiative, με πρόεδρο τον εικονιζόμενο δημοσιογράφο Κώστα Τζεβελέκο, φαίνεται πως έχει ακόμα πολύ «ζουμί», και εμπλέκονται σε αυτό όχι μόνο… δευτερότριτοι υπάλληλοι, αλλά και πολιτικά πρόσωπα.

Για την υπόθεση, από την οποία προκύπτει ζημία ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο, έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΜKO, της συζύγου του, τριών εν ενεργεία διπλωματικών υπαλλήλων και τριών συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων.

Όμως είναι δυνατόν μία τέτοια κομπίνα με μία οργάνωση που δήθεν ασχολείτο με την εξουδετέρωση ναρκών να έγινε χωρίς πολιτικές πλάτες; Μάλλον όχι.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος, ο οποίος διετέλεσε γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών και φέρεται να υπέγραφε για να δίνονται κονδύλια στην εν λόγω ΜΚΟ, ενώ δεν μπορεί να είναι άμοιροι ευθυνών οι πολιτικοί προϊστάμενοι των κατηγορουμένων, όπως είναι ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος και ο διάδοχός του, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ειδικά για τον Ανδρέα Λοβέρδο, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη υποστηρίζει πάντως πως είχε καταλάβει την απάτη και δεν είχε υπογράψει απόφαση για χορήγηση 105 εκατομμυρίων ευρώ στη ΜΚΟ.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει ότι όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών, με δική του πρωτοβουλία, προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ και σχολιάζε ότι όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν δια της πλαγίας στην υπόθεση “δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα”.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη