Newsroom

Newsroom

Αίγυπτος: Ισλαμιστική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση σε λεωφορείο

Η ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ αλ Μακντίς ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τουριστικό λεωφορείο στην πόλη…

sinai

Η ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ αλ Μακντίς ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τουριστικό λεωφορείο στην πόλη Σινά της Αιγύπτου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο Νοτιοκορεάτες τουρίστες και τον οδηγό του λεωφορείου.

Η οργάνωση μάλιστα απειλεί με περαιτέρω επιθέσεις, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της: «Η Ανσάρ Μπαΐτ αλ Μακντίς θυσίασε με επιτυχία έναν από τους ήρωές της για να ανατινάξει το λεωφορείο που κατευθυνόταν προς τους σιωνιστές, και αυτό είναι μέρος του οικονομικού πολέμου μας ενάντια σε αυτό το καθεστώς προδοτών».

Σε άλλο σημείο, η ανακοίνωση αναφέρει: «Με τη θέληση του Θεού θα παρακολουθούμε αυτή την προδοτική συμμορία εισβολέων και θα στοχεύσουμε τα οικονομικά τους συμφέροντα σε όλα τα μέρη, ώστε να παραλύσουμε τα χέρια τους από τους μουσουλμάνους».

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση κατά τουριστών μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Μόρσι, που ξύπνησε μνήμες από τις ταραχές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, αλλά και από τη βομβιστική επίθεση του 2004, και πάλι στην περιοχή του Σινά, η οποία σκότωσε 34 ανθρώπους.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…