Newsroom

Newsroom

Διαφωνεί με το πολιτικό μποϊκοτάρισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ο πρόεδρος της Αυστρίας

Διαφωνεί με πολιτικό μποϊκοτάρισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, σε συνέντευξή που έδωσε…

fisher

Διαφωνεί με πολιτικό μποϊκοτάρισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, σε συνέντευξή που έδωσε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).
Η άποψη του Φίσερ διαφέρει από αυτή του γερμανού ομολόγου του, Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό, όπως και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, πως θα δεν θα παραστεί στην επίσημη έναρξη των Αγώνων.
Ο κ. Φίσερ πιστεύει πως υπάρχουν άλλα μέσα και επιχειρήματα με τα οποία κάποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ήδη την περασμένη εβδομάδα, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν είχε ταχθεί σαφώς υπέρ της επίσημης εκπροσώπησης της χώρας του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, ανακοινώνοντας επικείμενη συνάντησή του για το λόγο αυτό με τον πρόεδρο Φίσερ για να συζητήσουν ποιος από τους δύο θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τόσο ο Αυστριακός καγκελάριος, με εκείνη την τοποθέτησή του, όσο και ο Αυστριακός πρόεδρος με τις σημερινές δηλώσεις του, απορρίπτουν με σαφήνεια την ενορχηστρωμένη προσπάθεια των ηγετών διαφόρων χωρών της Ευρώπης, με επικεφαλής την Μέρκελ, η οποία πρώτη ανήγγειλε την απουσία της, καθώς και των ΗΠΑ, να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία».
naftemporiki.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη