Newsroom

Newsroom

Τραγωδία στη Λετονία: 25 νεκροί από κατάρρευση οροφής σε σούπερ μάρκετ

Τραγωδία στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονία; το απόγευμα της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε, δίχως ακόμη να είναι γνωστές οι αιτίες,…

Τραγωδία στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονία; το απόγευμα της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε, δίχως ακόμη να είναι γνωστές οι αιτίες, η οροφή ενός σούπερ μάρκετ. Οι υπηρεσίες διάσωσης ανακοίνωσαν ότι 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το εμπορικό κέντρο, το οποίο εκμεταλλευόταν το σούπερ μάρκετ Maxima, είχε κτισθεί το 2011. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κτήριο είχε κερδίσει αρχιτεκτονικό βραβείο και κατά το τελευταίο διάστημα εκτελούνταν σε αυτό εργασίες διαμόρφωσης ρουφ γκάρντεν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λετονίας Ρίχαρντς Κοζλόφσκις δήλωσε πως «είναι σαφές ότι υπήρξε πρόβλημα με την τήρηση του οικοδομικού κανονισμού». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Ρίγας Άντρις Αμέρικς, το μέρος της οροφής που κατέρρευσε ήταν έκτασης 500 τ.μ..

«Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τα αίτια του δυστυχήματος. Ηταν μία τραγική νύκτα», δήλωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης προσθέτοντας ότι τρεις πυροσβέστες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Η οροφή του κτιρίου κατέρρευσε γύρω στις 18:00 της Πέμπτης. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν επιτόπου καταπλακώθηκαν από συντρίμμια εξαιτίας μιας νέας κατάρρευσης.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη