Newsroom

Newsroom

ΕΡΤ: "Ευρήματα" από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για δύο περιπτώσεις

Ευρήματα, που στοιχειοθετούν κατηγορίες για «παράβαση καθήκοντος», καθώς και κατηγορίες για «ατελή εκπλήρωση καθήκοντος» από την πλευρά υπαλλήλων και ανώτερων…

ert

Ευρήματα, που στοιχειοθετούν κατηγορίες για «παράβαση καθήκοντος», καθώς και κατηγορίες για «ατελή εκπλήρωση καθήκοντος» από την πλευρά υπαλλήλων και ανώτερων στελεχών της ΕΡΤ Α.Ε., για έργα που ανατέθηκαν με απευθείας ανάθεση το 2006, προκύπτουν από το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, και όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πόρισμα κάνει λόγο για δύο περιπτώσεις και συγκεκριμένα για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 2006, καθώς και για τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του ιδίου έτους, έργα τα οποία πήρε η εταιρεία Bug Stage.

Στην πρώτη περίπτωση του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε μη σύννομη απευθείας ανάθεση στην εταιρεία «Bug Stage», χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, καθώς και οι απαιτούμενες προϋποθέσεις του Κανονισμού της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές, την ευθύνη των παραπάνω έχουν ο εντεταλμένος σύμβουλος διοίκησης, Γιώργος Χουλιάρας, καθώς και ο διευθυντής παραγωγής, Περικλής Παπαδημητρίου.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν τρεις προσφορές, η μία μάλιστα από εταιρικό σχήμα που δεν είχε ακόμα συσταθεί, ενώ από το περαιτέρω έλεγχο, προέκυψε ότι οι εταιρείες αυτές είχαν τελικά σχέση μεταξύ τους.

Τα προαναφερθέντα πρόσωπα εισηγήθηκαν την ανάθεση του έργου στη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ διαπιστώθηκε ότι η σύμβαση έργου υπογράφηκε στις 14/11/2006, όταν είχε ήδη πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Τραγουδιού. Παρά ταύτα και παρά το ότι η εταιρεία δεν είχε ακόμα συσταθεί, η σύμβαση επικυρώθηκε. Πέραν αυτών, στην υπό εξέταση σύμβαση προβλεπόταν κατά παρέκκλιση, απόκλιση από το τελικό κόστος του έργου της τάξης του 20%.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν μη σύννομη βεβαίωση, παράνομη παραλαβή του έργου από τους Γιώργο Χουλιάρα, Περικλή Παπαδημητρίου, και Ευδοκία Πρωτόπαπα, διευθύντρια του γραφείου του προέδρου της ΕΡΤ, ενώ λόγος γίνεται και για επιπρόσθετες παροχές ύψους 46 χιλιάδων ευρώ, για τις οποίες δεν ζητήθηκαν παραστατικά.

Στη δεύτερη περίπτωση του έργου της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας της ΕΡΤ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2006, έγινε επίσης απευθείας ανάθεση στην εταιρεία «Bug Stage». Και εκεί οι ελεγκτές διαπίστωσαν επίσης ότι η ανάθεση ήταν μη σύννομη με τις αποφάσεις των Οργάνων και του Κανονισμού της ΕΡΤ, καθώς δεν συνέτρεχε περίπτωση κατεπείγοντος και, κατά συνέπεια, θα έπρεπε να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου.

Επίσης, διαπιστώθηκε αναντιστοιχία παραστατικών αυτού που δόθηκε τελικά στην ΕΡΤ, με τον προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, ενώ προβλεπόταν κόστος 37.175 ευρώ συν ΦΠΑ 4.3111 ευρώ, το χρηματικό ένταλμα ανήλθε σε 68.465 ευρώ συν ΦΠΑ 13.008, πράγμα που ανέβασε το συνολικό κόστος του έργου στα 81.473 ευρώ.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
http://www.naftemporiki.gr

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…