Newsroom

Newsroom

Ελεύθερη η Γερμανίδα, στη φυλακή οι "τέσσερις"

Ελεύθερη αφέθηκε χθες, μετά την απολογία της στη 19η τακτική ανακρίτρια, η 27χρονη Γερμανίδα καθηγήτρια, η οποία συνελήφθη την περασμένη…

silipsis

Ελεύθερη αφέθηκε χθες, μετά την απολογία της στη 19η τακτική ανακρίτρια, η 27χρονη Γερμανίδα καθηγήτρια, η οποία συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και εμφανίστηκε από τις αστυνομικές αρχές ως κόρη καταζητούμενης για συμμετοχή στη γερμανική RAF, ενώ επρόκειτο για απλή συνωνυμία!
Η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς διαφώνησε η ανακρίτρια, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε την άποψη ότι έπρεπε να επιβληθούν στην κοπέλα μόνον περιοριστικοί όροι, με την εισαγγελέα, η οποία τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης της 27χρονης. Τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα αναμένεται να επιλύσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, με την έκδοση σχετικού βουλεύματος, με το θα αποφασιστεί, εάν θα παραμείνει τελικά ελεύθερη η Γερμανίδα, που κατηγορείται για υπόθεση τρομοκρατίας, εάν θα της επιβληθούν περιοριστικοί όροι ή εάν θα προφυλακιστεί.
Αντίθετα προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι τέσσερις νεαροί, που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στον Βύρωνα και στον Περισσό και κατηγορούνται για συμμετοχή σε απροσδιόριστη -ακόμη- τρομοκρατική οργάνωση.

Φιάσκο
Η Γερμανίδα, η οποία φέρεται ως συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση, βρέθηκε στο επίκεντρο του φιάσκου της ΕΛ.ΑΣ., που έσπευσε να την παρουσιάσει ως την κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί το 1993 διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη συμμετοχή της στη γερμανική RAF (Φράξια – Κόκκινος Στρατός), ενώ ο πατέρας της φερόταν να είχε σκοτωθεί στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς στην Αυστρία.

Η μητέρα της κατηγορουμένης, που είναι απλώς συνονόματη με την καταζητούμενη Γερμανίδα, αντέδρασε έντονα σε όσα ειπώθηκαν για την οικογένειά της, ενώ χθες βρισκόταν από το πρωί στα ανακριτικά γραφεία, για να συμπαρασταθεί στην κόρη της.

Συλληφθέντες
Τι υποστήριξαν στην ανακρίτρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη κατηγορουμένη στην απολογία της φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση και έδωσε στη ανακρίτρια αναλυτικές εξηγήσεις. Παράλληλα, οι τέσσερις νεαροί που είναι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση για συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, προπαρασκευαστικές τρομοκρατικές πράξεις με βάση όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή μερικών από αυτούς και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής έδωσαν τυπικές απολογίες, χωρίς την παρουσία συνηγόρων. Και οι τέσσερις δήλωσαν ότι είναι αναρχικοί και ότι αρνούνται να απολογηθούν, όπως είχαν κάνει το περασμένο Σάββατο, απολογούμενοι στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, όπου και εκεί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την επίθεση με γκαζάκια, τον περασμένο Οκτώβριο, σε όχημα της ΔΕΗ. Εξω από τα δικαστήρια υπήρξε ένταση μεταξύ αστυνομικών και περίπου 100 ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί για να συμπαρασταθούν στους κατηγορουμένους.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
http://www.ethnos.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ