Newsroom

Newsroom

"Λευκή" επέλαση

Συνεχίζεται και σήμερα η επέλαση του χιονιά με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά,…

Συνεχίζεται και σήμερα η επέλαση του χιονιά με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές.

Χιόνια έπεσαν στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων χιόνια πέσουν ακόμη και στην Αθήνα.
Η κυκλοφορία απαγορεύθηκε στη Λ. Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω καθώς και στην οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το 414ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, καθώς και στην Λ. Διόνυσου μέχρι την Ανοιξη.
Στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από το 4ο χλμ. προς Θήβα ενώ τα ΙΧ κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Απαγορευτικό απόπλου

Δεμένα θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ.

Απαγόρευση απόπλου ισχύει επίσης για τις περιοχές Πρίνου – Καβάλα, Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, Αρκίτσα – Αιδηψός και Βόλος – Σποράδες.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο πλοία κλειστού τύπου. Επίσης το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, ενώ δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από Παλούκια για Σαλαμίνα.

Κανονικά η κυκλοφορία στην Μαλακάσα

Διακοπές κυκλοφορίας σημειώνονται την Τρίτη σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, ενώ σε αρκετούς νομούς είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χωρίς προβλήματα από τις 3 τα ξημερώματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας, μετά την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας κατά την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Το Υπουργείο Υποδομών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον χθεσινό εγκλωβισμό των οδηγών στην περιοχή της Μαλακάσας.

«Όπως είναι γνωστό η διαχείριση, λειτουργία και ασφαλής κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους που ανήκουν στην κατηγορία των παραχωρήσεων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του κατά περίπτωση παραχωρησιούχου. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία που εκδηλώθηκε με έντονη χιονόπτωση, έπρεπε να ληφθούν υπόψη ώστε οι υπεύθυνοι να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν, με τον πολύωρο εγκλωβισμό εκατοντάδων αυτοκινήτων και επιβατών εκτεθειμένων σε κίνδυνο, έδειξαν πως κάποιοι δεν έκαναν το καθήκον τους. Γι’ αυτό αναζητούνται ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση και θα αποδοθούν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Βριλήσσια, Κηφισιά, Ερυθραία, Εκάλη, Χαλάνδρι και Μαρούσι.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Επίσης, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Φθιώτιδα θα παραμείνουν κλειστά.

Παγετός και τσουχτερό κρύο στην Μακεδονία

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση συνθηκών παγετού στο οδικό δίκτυο.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Γρίβας- Καστανερής-Λειβαδίων στο νομό Κιλκίς.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους, οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στον παλιό δρόμο της Καστανιάς, αλλά και για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το ορεινό δίκτυο του νομού Χαλκιδικής.

Στο νομό Φλώρινας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού, λόγω των συνθηκών παγετού, αλλά και στα ορεινά του νομού Γρεβενών.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στις περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα παγετού, οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων θα λαμβάνονται από τους δημάρχους, αφού προηγουμένως ενημερωθούν αρμοδίως, από τους διευθυντές των σχολείων.
http://www.ethnos.gr

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

βερτζοπουλος

Πρωτοφανείς δηλώσεις από τον υφυπουργό Υγείας: «Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτει»(video)

Απόψεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

5732019

«Λευκός καπνός» για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος: Oριστικά το Σάββατο 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον…

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

βιασμος 2

Δικαίωση 18 χρόνια μετά: Στη φυλακή γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για βιασμό ανηλίκων (Video)

«Η δικαιοσύνη έδωσε μια ομόφωνη και πολύχρονη καταδίκη σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο, πράγμα που μας…

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

misel

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Άνθρωπο της ΝΔ έδειξε ο Θεοδωρόπουλος – Εκτεθειμένο το Μαξίμου

Σημειώνεται, ότι το στέλεχος που υπέδειξε ο Θεοδωρόπουλος, διαφοροποιείται από τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου…