Newsroom

Newsroom

Στα σχολεία σήμερα οι βαθμοί

Αναρτώνται στις 11.00 το πρωί. Αγώνας δρόμου για να διασταυρωθούν τα στοιχεία και να ανακοινωθούν πίνακες και στατιστικά. Μέχρι τις…

Αναρτώνται στις 11.00 το πρωί. Αγώνας δρόμου για να διασταυρωθούν τα στοιχεία και να ανακοινωθούν πίνακες και στατιστικά. Μέχρι τις 28 του μήνα η συμπλήρωση των μηχανογραφικών
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές βάζει σήμερα το υπουργείο Παιδείας, καθώς αναρτώνται σε όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμολογικές επιδόσεις.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έκαναν μέσα στο Σαββατοκύριακο αγώνα δρόμου προκειμένου να προχωρήσουν στη διασταύρωση των στοιχείων και να είναι σε θέση να δώσουν σήμερα στη δημοσιότητα τις βαθμολογίες των υποψηφίων ανά μάθημα.
Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, καλούνται οι διευθυντές των λυκείων, αφού προχωρήσουν στον έλεγχο ορθότητας των στοιχείων που θα τους έχουν σταλεί, να αναρτήσουν τις βαθμολογικές επιδόσεις στα σχολεία στις 11 το πρωί.
Οπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, οι βεβαιώσεις πρόσβασης στους αποφοίτους της Γ’ τάξης ημερήσιων λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’), της Δ’ εσπερινών λυκείων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’), καθώς και σε όσους κατόχους απολυτηρίου επανεξετάστηκαν φέτος στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του λυκείου δεν θα χορηγηθούν, πριν παραληφθούν από τα σχολεία οι μηχανογραφικές καταστάσεις στις οποίες θα αναγράφονται αναλυτικά όλα τα βαθμολογικά δεδομένα.
Δηλαδή, οι προφορικοί βαθμοί τετραμήνων, μέσος όρος προφορικών, προσαρμογή προφορικού βαθμού, γραπτοί βαθμοί, βαθμοί πρόσβασης μαθημάτων και γενικός βαθμός πρόσβασης.
Διασταύρωση
Οι συγκεκριμένες καταστάσεις προγραμματίζεται να αποσταλούν το αργότερο έως τις 27 Ιουνίου και οι σχετικές βεβαιώσεις θα χορηγηθούν αμέσως μόλις γίνει ο σχετικός έλεγχος των καταστάσεων αυτών με τα αντίστοιχα στοιχεία που διατηρούνται στα λύκεια.
Χθες, πάντως, αρμόδια στελέχη του υπουργείου Παιδείας, με τα οποία επικοινώνησε το “Εθνος”, ήταν αισιόδοξα ότι θα προλάβουν να ανακοινώσουν σήμερα και τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων από τα οποία θα προκύψουν συμπεράσματα για την πορεία των βάσεων, αλλά και θα χρησιμεύσουν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
Η προθεσμία για την ηλεκτρονική κατάθεση των μηχανογραφικών, άλλωστε, “τρέχει” από τις 17 Ιουνίου και λήγει στις 28.
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις
Πτωτική αναμένεται η πορεία των βάσεων για την πλειονότητα των τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ, εξαιτίας των δυσκολότερων θεμάτων που επιλέχθηκαν συγκριτικά με πέρυσι σε αρκετά μαθήματα. Αν και ασφαλέστερες εκτιμήσεις θα προκύψουν μετά τη γνωστοποίηση των στατιστικών των επιδόσεων, φαίνεται ότι η μείωση των αριστούχων (δεν αποκλείεται να πέσουν κάτω από τις 10.000) θα χαμηλώσει τον πήχη εισαγωγής σε μία σειρά υψηλόβαθμων περιζήτητων σχολών, όπως Ιατρικών, Παιδαγωγικών, Νομικών, Πολυτεχνικών, Οικονομικών κ.ά. Αντίθετα, άνοδος αναμένεται για κεντρικά τμήματα με μεσαίες βαθμολογίες, αλλά και ενδεχομένως για τα αστυνομικά και στρατιωτικά τμήματα, τα οποία οδηγούν στο Δημόσιο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ
http://www.ethnos.gr

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…