Newsroom

Newsroom

Ρυθμίσεις δανείων εντός του Μαρτίου αλλά χωρίς ξεκάθαρη εικόνα ακόμη

Διευκρινήσεις σχετικά με το «κούρεμα» χρεών για δανειολήπτες έδωσε στο www.koutipandoras.gr o Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος. Όπως δήλωσε πρόκειται…

Διευκρινήσεις σχετικά με το «κούρεμα» χρεών για δανειολήπτες έδωσε στο www.koutipandoras.gr o Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος. Όπως δήλωσε πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και είναι παραπλανητικός ο τίτλος «κούρεμα» αφού στην πραγματικότητα η συζήτηση που γίνεται περιλαμβάνει παροχή διευκολύνσεων για δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης του δανείου τους, ή αλλιώς βρίσκονται στο «κόκκινο».

Η συγκεκριμένη ρύθμιση που σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας θα γίνει σύμφωνα με τον κ. Σπυράκο στα πλαίσια του νόμου Κατσέλη Ν.3869/2010 που παρέχει ευννοϊκές δυνατότητες στους δανειολήπτες που μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά «κούρεμα» του χρέους τους προς τις τράπεζες, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Όπως μας είπε ο κ. Σπυράκος δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» που αναφέρεται σε έκθεση της αμερικανικής εταιρείας Bain με αποδέκτη το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της εξέτασης τρόπων και σχεδίων για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα πιστωτικά ιδρύματα την ανακεφαλαιοποίησή τους και τις επισφάλειες που θα προκύψουν, λόγω ύφεσης και περιλαμβάνει και σχέδιο για το «κούρεμα» των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο γενικός γραμματέας καταναλωτή διευκρινίζει ότι δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα για το ποιές θα είναι οι διευκολύνσεις για τους δανειολήπτες που βρίσκονται στο «κόκκινο» γιατί η συζήτηση με τις τράπεζες βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη χωρίς να είναι σε θέση να προδιαγράψει τα αποτελέσματα της. «Ότι είναι να γίνει πάντως θα γίνει άμεσα μέσα στο Μάρτιο» μας είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι οι ευννοϊκές ρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν ενδεχόμενη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και περίοδο χάριτος χωρίς όμως αύξηση του επιτοκίου. Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες διαπραγματεύονται με τους δανειολήπτες παρέχοντας διευκολύνσεις και ως αντάλλαγμα αυξάνουν το επιτόκιο.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη