Newsroom

Newsroom

Αλλαγές στον έλεγχο πόθεν έσχες από την κυβέρνηση

Αλλαγές στον έλεγχο «πόθεν έσχες» προτίθεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής…

reppas

Αλλαγές στον έλεγχο «πόθεν έσχες» προτίθεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα. Ο κ. Ρέππας αποδέχτηκε την πρόταση νόμου 75 βουλευτών για αλλαγές στον έλεγχο «πόθεν έσχες», αφού δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θετικός σε κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο τη διαφάνεια λέγοντας ότι είναι πιθανόν η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση θα υιοθετήσει μια πρόταση νόμου βουλευτών.

Η εν λόγω πρόταση νόμου αφορά τον έλεγχο σε βάθος του «πόθεν» με έμφαση στο «έσχες», δηλαδή στη διερεύνηση και αποκάλυψη των περιπτώσεων που για ευνόητους λόγους αποκρύπτονται περιουσιακά στοιχεία. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και υπογράμμισε και ο κ. Κακλαμάνης, που πρωτοστάτησε σε αυτήν την προσπάθεια, η ισχύουσα νομοθεσία είναι ανεπαρκής γιατί περιορίζεται στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων που καταγράφει κάθε χρόνο ο υπόχρεος και δημοσιοποιούνται μόνο οι δηλώσεις των πολιτικών προσώπων. Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, κανένας απατεώνας ή καταχραστής δημοσίου χρήματος δεν καταγράφει στη δήλωσή του τα προϊόντα των εγκληματικών του δραστηριοτήτων.

Με την πρόταση νόμου προβλέπεται μεταξύ άλλων, αναδρομικός έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες, διεύρυνση της υποχρέωσης για την υποβολή δήλωσης περί πόθεν έσχες, δημοσιοποίηση των στοιχείων του πόθεν έσχες πολιτικών και λοιπών υπόχρεων προσώπων (επιχειρηματιών ΜΜΕ, δημοσιογράφων, κ.λπ.) με παράλληλη αναφορά της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και τέλος απόδοση (περιέλευση) στο Δημόσιο περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε πολιτικό πρόσωπο και δεν περιλήφθηκαν στη δήλωση στο πόθεν έσχες.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…