Newsroom

Newsroom

Τροποποιήσεις για το νομοσχέδιο στα ταξί

Μερικώς τροποποιημένο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο που αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί για δημόσιο διάλογο για να κατατεθεί…

Μερικώς τροποποιημένο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο που αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί για δημόσιο διάλογο για να κατατεθεί αργότερα στη βουλή. Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ορίστηκαν συγκεκριμένες αλλαγές. Μία από αυτές θα είναι η θέσπιση κατηγορίας ΕΔΧ Ειδικής Μίσθωσης χωρίς μετρητή. Τα συγκεκριμένα ταξί θα λειτουργούν με καθεστώς προμίσθωσης (μόνο με ραντεβού) και θα είναι 5-9 θέσεων ενώ θα απαγορεύεται να παραλαμβάνουν πελάτες από τον δρόμο. Για αυτή την κατηγορία δεν απαιτείται ειδική άδεια οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου και η κτήση κυριότητας θα επιτρέπεται σε κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Επίσης, ο αριθμός των αδειών που θα καθορίζεται κάθε 2 χρόνια από τον περιφερειάρχη, θα γίνει βάσει πληθυσμιακών, συγκοινωνιακών και περιβαλλοντικών κριτηρίων.
Όσον αφορά το θέμα της ταρίφας, η μονή θα αφορά πλέον ολόκληρο το νομό Αττικής εξαιρουμένων των νησιών που υπάγονται σε αυτόν.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…