Newsroom

Newsroom

Ζωντανά η συνεδρίαση της Βουλής για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν το τρίτο…

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούν το τρίτο Μνημόνιο και κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Οι τόνοι είναι ιδιαίτερα υψηλοί με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει το κατεπείγον της διαδικασίας και το ΚΚΕ να αποχωρεί από τη συζήτηση.

Τι φέρνει το νομοσχέδιο:

-περιλαμβάνει ρύθμιση για το μισθολόγιο των υπαλλήλων της Βουλής το οποίο εξομοιώνεται με αυτό των εργαζόμενων στο ΥΠΟΙΚ

– ενσωματώνει Πράξη… σιδηρόδρομο που περιέχει όλες τις τροποποιήσεις της δανειακής σύμβασης στο σκέλος της ανταλλαγής ομολόγων. Μεταξύ άλλων προβλέπει ομόλογα τιτλοποίησης περιουσιακών στοιχείων ως μέσο απαλλαγής από την καταβολή δόσεων. Με πιστοποιητικό συμμόρφωσης η εκταμίευση κάθε δόσης επαναγοράς χρέους.

-προβλέπει απαλλαγή ευθυνών των διοικητικών συμβουλίων τραπεζών για την ανταλλαγή ομολόγων. Ρυθμίζει και φορολογικά θέματα, ενώ φέρνει αλλαγές στο ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής.

-ενσωματώνει διάφορες διατάξεις για την περικοπή σε συντάξεις υπαλλήλων Βουλής, το μισθολόγιο του υπουργείου Εξωτερικών, τις αλλαγές στους ενεργειακούς επιθεωρητές, στις οδικές μεταφορές, στο βρεφικό γάλα, στην παιδεία, στην υγεία, στον τουρισμό και σε άλλους τομείς.

-ενσωματώνει σε άρθρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβάλλει τους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες με «ποινές» την αύξηση τελών ακινήτων και παρεπιδημούντων και τις υποχρεωτικές μετατάξεις για τους ΟΤΑ που «αποκλίνουν». Στις ΔΕΚΟ και στους φορείς, προβλέπεται αναστολή πληρωμών και «ξήλωμα» μελών ΔΣ. Καθιστά το Γενικό Λογιστήριο του κράτους σε κεντρικό συντονιστή υπουργείων, ΔΕΚΟ, νομικών προσώπων και ΟΤΑ με σκληρούς και εντατικούς μηχανισμούς ελέγχου των δαπανών. Προβλέπει επίσης ότι τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων θα κατατίθενται στο λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους.

-ο φιλοτελικός πλούτος των ΕΛΤΑ θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του δημοσίου προς φύλαξη και δεν θα ενταχθεί στην υπο αποκρατικοποίηση ΕΛΤΑ Α.Ε. με την απομάκρυνση του φιλοτελικού μουσείου από την οργανωτική δομή της εταιρείας.

-επανέρχονται οι φόροι πολυτελούς διαβίωσης με εκτιμώμενα έσοδα 111,6 εκατ. ευρώ από το 2014 και μετά

-περιλαμβάνει ρυθμίσεις που φέρουν αλλαγές στο καθεστώς των αργιών δημοσίων υπαλλήλων που έχουν κάνει παραβάσεις.

-το άρθρο 24 προβλέπει την ίδρυση εταιρείας τροχαίου υλικού, το άρθρο 25 προβλέπει την απόσχιση του κλάδου συντήρησης τροχαίου υλικού και την απορρόφησή του από τον ΟΣΕ, το άρθρο 26 προβλέπει την μεταβίβαση του τροχαίου υλικού στο δημόσιο, το άρθρο 27 ρυθμίζει την μεταβίβαση της ΓΑΙΟΣΕ στο δημόσιο

-εισάγεται νομοθετικό πλαίσιο για το ιπποδρομιακό στοίχημα

-καθίσταται υποχρεωτική η χρήση πληροφοριακού συστήματος για όσους χορηγούν κρατικές ενισχύσεις

-γίνεται σαφέστερος ο τρόπος επιβολής κυρώσεων στις υπηρεσίες του ΕΟΤ σε περιπτώσεις παραβάσεων

-δίνεται και πάλι δυνατότητα στους δημάρχους να ασκούν την επαγγελματική τους ιδιότητα

-ρυθμίζονται θέματα επιτάχυνσης έργου Ειρηνοδικείων

-γίνονται πρόσθετες παρεμβάσεις στην απελευθέρωση του επαγγέλματος του ξεναγού

-δίνεται η δυνατότητα μείωσης της μόχλευσης των κονδυλίων που διατίθενται μέσω του ΕΤΕΑΝγια να διευκολυνθεί η επανεκκίνησή του

Προκαλεί ξανά η Τούνη: Κάνει διακοπές και δείχνει τη βίλα με την… ιδιωτική παραλία – «Η θάλασσα δεν πουλιέται» (video)

τουνη

Προκαλεί ξανά η Τούνη: Κάνει διακοπές και δείχνει τη βίλα με την… ιδιωτική παραλία – «Η θάλασσα δεν πουλιέται» (video)

«Λοιπόν κατεβαίνουμε τα σκαλάκια και φτάνουμε στην ιδιωτική παραλία», αναφέρει στο βίντεο της Ιωάννα Τούνη

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι στον Άδωνι: «Στο ΕΣΥ πλέον καλούν ακόμα και τους ηθοποιούς που έχουν παίξει τους γιατρούς»

Καταγραφή 26

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι στον Άδωνι: «Στο ΕΣΥ πλέον καλούν ακόμα και τους ηθοποιούς που έχουν παίξει τους γιατρούς»

Τον Άδωνι Γεωργιάδη και το... μπάχαλο που έχει φτιάξει τρόλαρε με άρθρο του το Κουλούρι