Newsroom

Newsroom

Ζωή Κωσταντοπούλου: Άκυρη η νέα σύμβαση για την Siemens

Η ακυρότητα της σύμβασης με τη Siemens δεν καλύπτεται με μονομερείς ενέργειες, όπως η τροπολογία Στουρνάρα σε άλλο νομοσχέδιο, προειδοποιεί…

Η ακυρότητα της σύμβασης με τη Siemens δεν καλύπτεται με μονομερείς ενέργειες, όπως η τροπολογία Στουρνάρα σε άλλο νομοσχέδιο, προειδοποιεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Ζωή Κωσταντοπούλου μιλώντας στην Βουλή τόνισε ότι «η εκπρόθεσμη υπογραφή της σύμβασης από τον κ. Στουρνάρα καθιστά τη σύμβαση άκυρη.»Να σημειωθεί ότι ο κ Στουρνάρας επιβεβαίωσε της ακυρότητα και το επιζήμιο των ενεργειών του αλλά παράλληλα δηλώσε την πρόθεση του να εισαγάγει σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογία ώστε να καλύψει την ακυρότητα της συμφωνίας με τη Siemens.

Όπως εξηγεί η κ Κωσταντοπούλου «πρόκειται για ακυρότητα που δεν καλύπτεται μονομερώς. Οι δε νομικές ερμηνείες του Υπουργείου, με την επίκληση και (αγνώστου περιεχομένου και προελεύσεως) γνωμοδοτήσεως του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, είναι όχι απλώς διάτρητες, αλλά καταγέλαστες. Εκθέτουν δε ολόκληρη την Κυβέρνηση, που φέρει ακέραια την ευθύνη αυτής της νέας, επιμέρους, σκανδαλώδους πράξεως.»