Newsroom

Newsroom

"Ζητώ από τον Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός"

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται αυτή τη στιγμή η συζήτηση στη Βουλή για τη πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. “Ζήτησα παραίτηση…

sa

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται αυτή τη στιγμή η συζήτηση στη Βουλή για τη πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Ζήτησα παραίτηση του Παπανδρέου ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές”

Παίρνοντας το λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς είπε: «Δεν καταλαβαίνει (ο πρωθυπουργός) τι του είπα. Ζήτησα παραίτηση του Παπανδρέου ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές σε συ

«Ζητώ από τον Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός»

νθήκες σοβαρότητας. Αν κατάλαβε πως θέλω να μοιραστώ υπουργεία μαζί του κάνει λάθος. Άναψε φωτιές. Του είπα καθαρά να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές. Πολιτική για εκείνον είναι τα παπαγαλάκια. Συκοφαντεί στο εξωτερικό λα»κίζει στο εσωτερικό. Δεν ήρθα να απαντήσω στ όσα απίστευτα έγιναν τις τελευταίες ώρες.»

“Με την επιμονή του Παπανδρέου για το δημοψήφισμα που μόνο εκείνος το ήθελε έθεσε σε κίνδυνο την θέση της Ελλάδας στο ευρώ”

Συνέχισε λέγοντας: «Με την επιμονή του Παπανδρέου για το δημοψήφισμα που μόνο εκείνος το ήθελε έθεσε σε κίνδυνο την θέση της Ελλάδας στο ευρώ. Ένας ένας, όλοι του οι βουλευτές παίρνανε αντίθετη θέση από εκείνον».

Και συνέχισε σε υψηλούς τόνους, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του: «Ο Παπανδρέου κόντεψε να διαλύσει την Ελλάδα, την Ευρώπη, τα χρηματιστήρια και το ίδιο του το κόμμα. Γιατί, για να εκβιάσει εμένα; Για να με εκβιάσει να δεχτώ αυτό που εγώ είχα δεχθεί ως αναπόφευκτο; Από τις 27 Οκτωβρίου που ανακοινώθηκε το κούρεμα είχα πει πως ήταν πια αναπόφευκτο. Τώρα θέλει να μας πει ότι κόντεψε να διαλύσει το σύμπαν για να κερδίσει την σύμφωνη γνώμη μου;»

«Δεν ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση ούτε συγκυβέρνηση μικρής ή μεγάλης διάρκειας» και συμπλήρωσε: «Δεν δέχθηκα ούτε πρόκειται να δεχθώ το σύνολο της πολιτικής που έχει τεθεί».

Ζητώ από τον Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός

“Ζητώ από τον Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός για να διευκολύνει την κατάσταση. Αυτό του ζήτησα και στην τηλεφωνική μας επικοινωνία πριν κάποιες ώρες για να γίνει μία προσωρινή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει ομαλά στις εκλογές. Αλλά αυτός δεν παραιτείται. Να παραιτηθείτε κ. Παπανδρέου να δώσει ο ελληνικός λαός την δύναμη σε κάποιον πρωθυπουργό. Του είπα και κάτι ακόμα όταν έρχετε σε επικοινωνία με τους εταίρους δεν χάνει την ευκαιρία να με συκοφαντεί λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν πέτυχε γιατί εγώ δεν έδωσα την απαιτούμενη συναίνεση. Ποιος είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής; Και αν εγώ προσυπέγραφα αυτή τη πολιτική δεν θα διορθωνόταν το λάθος. Δεν είναι στραβός ο γιαλός εσείς στραβά αρμενίζετε.”

Αποχωρεί η ΝΔ από την συζήτηση
“Εγώ είπα όσα είχα να πω και ασφαλώς φεύγω. Δεν πρόκειται να παραμείνω σε μία συζήτηση για την εμπιστοσύνη σ’ ένα κόμμα. Θα αφήσω τους βουλευτές του να κουβεντιάσουν το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης για το κόμμα τους που οι ίδιοι ζήτησαν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη.”

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος