Newsroom

Newsroom

Ζαχόπουλος: Ήθελαν να προκαλέσουν ευρύτερο πολιτικό πλήγμα

Τελικά το να θεωρεί κανείς εαυτόν ως στοχευμένο πολιτικά ή πολύ εύκολο σα δικαιολογία είναι ή πολύ φθηνό. Πως αλλιώς…

Τελικά το να θεωρεί κανείς εαυτόν ως στοχευμένο πολιτικά ή πολύ εύκολο σα δικαιολογία είναι ή πολύ φθηνό. Πως αλλιώς εξηγούνται τα όσα υποστήριξε σήμερα ενώπιων του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή το 2007, στην πρώτη ημέρα της δίκης για την υπόθεση εκβίασης του ιδίου.

Ο κ. Ζαχόπουλος ούτε λίγο πολύ έκανε λόγο για μεθόδευση , με απώτερο σκοπό να προκληθεί ευρύτερο πολιτικό πλήγμα. «Ουσιαστικά μεθοδεύτηκε να βρεθεί η Εύη Τσέκου στο κοντινό μου περιβάλλον, με σκοπό όχι μόνο να πλήξουν εμένα αλλά και να προκαλέσουν ευρύτερο πολιτικό πλήγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η κ. Τσέκου τον απειλούσε με τη δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού για να της δώσει 200.000 ευρώ, αλλά και να την αποκαταστήσει επαγγελματικά, καθώς ήταν συμβασιούχος υπάλληλος.

Πιο απλά ο κ. Ζαχόπουλος αποποιήθηκε οποιονδήποτε προσωπικών ευθυνών και θέλησε να εμφανίσει μια προσωπική ιστορία ως προσπάθεια συμφερόντων που ήθελαν να πλήξουν τον ίδιο και τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

«Είχαν σκοπό να είμαι στο χέρι κάποιων ανθρώπων και ευρύτερων συμφερόντων, δυνάμεων του εσωτερικού και του εξωτερικού, για να πλήξουν κάποιον», τόνισε ο κ. Ζαχόπουλος και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή επλήγη από εσωτερικά και διεθνή συμφέροντα, που ήθελαν να την βλάψουν».

Το έργο βέβαια το έχουμε ξαναδεί. Κάθε φορά που κάποιο πολιτικό πρόσωπο απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, μετατρέπεται αυτόματα σε θύμα πολιτικής στόχευσης. Η τελευταία φέρεται να λειτουργεί σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού σχολίασε και την απόφαση του να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

«Σκέφτηκα την παραίτηση, για να μην επιβαρύνω την κυβέρνηση, αλλά επίσης είχα και την ιδέα της αυτοκτονίας. Είχα πάρει απόφαση να δώσω τέλος στη ζωή μου. Έκλεισα τα μάτια μου και, πέφτοντας, έκανα μια προσευχή ζητώντας συγγνώμη», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, μαζί με την Εύη Τσέκου είναι ο εκδότης Θ. Αναστασιάδης, ο δημοσιογράφος Γ. Μακρυγιάννης και ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 του μήνα.


Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο