Ζάεφ προς αντιπολίτευση της πΓΔΜ: Δεν είχαμε καλύτερη ευκαιρία τα τελευταία 25 χρόνια για λύση στο ονοματολογικό

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ ήταν ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν σε τηλεοπτική συζήτηση που είχε χθες το βράδυ με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης (VMRO DPMNE) Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ.

5b06da7a1dc524594b8b4569

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις εξελίξεις σχετικά με την τελευταία πρόταση που κατατέθηκε, «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν».

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επέμεινε πως η συγκεκριμένη πρόταση είναι πολύ καλή λέγοντας: «Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να λύσει αυτό το πρόβλημα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας Ίλιντεν».

«Πες μου τι συμβαίνει με αυτό το όνομα. Είναι εύκολο να πεις όχι χωρίς να δίνεις επιχειρήματα. Η αντιπολίτευση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να προσπαθήσουμε, επειδή αυτή είναι μια καλή λύση», δήλωσε ο Ζάεφ απευθυνόμενος στον Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Παράλληλα, υποστήριξε πως «δεν είχαμε καλύτερη ευκαιρία τα τελευταία 25 χρόνια, ούτε θα έχουμε καλύτερη ευκαιρία την επόμενη περίοδο. Αν χάσουμε την ευκαιρία, τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι πιο δύσκολη η διαπραγμάτευση και θα έχει ακόμα μικρότερες πιθανότητες λύσης. Τώρα είμαστε κοντά».

Ο Ζάεφ κάλεσε τους Σκοπιανούς πολιτικούς να επιδείξουν σοβαρότητα και νηφαλιότητα για το ζήτημα.

«Εγώ είμαι έτοιμος να αναλάβω το δικό μου μερίδιο ευθύνης στη λήψη αποφάσεων. Είπαμε ότι στο τέλος οι πολίτες αποφασίζουν σε δημοψήφισμα. Με τη δημιουργικότητα που δείχνουμε θέλουμε να βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Διότι μπορεί ο Ζάεφ και ο Τσίπρας να δώσουν τα χέρια, αλλά είναι οι θεσμοί αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις –σε μας και οι πολίτες με το δημοψήφισμα» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι κατηγόρησε τον Ζάεφ ότι έχει αποτύχει σε αυτή τη διαδικασία και πως έχει κάνει πολλές παραχωρήσεις.

«Έχετε κάνει πολλές παραχωρήσεις μπροστά στην ελληνική πλευρά. Μπορείτε να αποδεχτείτε την πρόταση erga omnes και είστε πρόθυμοι να τροποποιήσετε το Σύνταγμα, παρόλο που έχετε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα τροποποιηθεί» είπε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι τονίζοντας, ότι η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει και με άλλες απαιτήσεις. 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.