Ζάεφ: Ή συμφωνία με την αντιπολίτευση ή πρόωρες εκλογές

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει σαφές αν υπάρχει κλίμα για μια συμφωνία με την αντιπολίτευση ώστε να επιτευχθεί στο κοινοβούλιο η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές με αντικείμενο την αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, μία μόλις ημέρα μετά το δημοψήφισμα.

5b9a471d1dc5247d658b4567

Επισήμανε επίσης πως οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από αύριο.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως υπάρχει η δυνατότητα πρόωρων εκλογών ως τελευταία λύση, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

«Και βέβαια υπάρχει η δυνατότητα των εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν τι μπορεί να έπεται. Ελπίζω όμως πως θα πετύχουμε μια συμφωνία», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν όλες οι προσπάθειες αποτύχουν και προκηρυχτούν εκλογές, τότε θα πραγματοποιηθούν πολύ γρήγορα, ακόμα και στα τέλη Νοεμβρίου, όπως είχε δηλώσει και χθες το βράδυ. Σημείωσε πως οι ημερομηνίες πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Μάιο του 2019 στις οποίες θα συμμετάσχει και η Ελλάδα.

Όπως είπε προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη υποστήριξη για συνταγματικές αλλαγές από τους βουλευτές του VMRO-DPMNE, συμπληρώνοντας πως μετά τις συνομιλίες με την αντιπολίτευση τις επόμενες ημέρες, θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κάλεσε τους πάντες να δείξουν πολιτική ωριμότητα, αφού κανείς δεν προσφέρει άλλη εναλλακτική για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ή κάποια συμφωνία που θα είναι καλύτερη από αυτή των Πρεσπών.

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

6070988

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

argentina

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Διακοπή, ένταση και ένα γκολ που ακυρώθηκε δύο ώρες αφότου σημειώθηκε είχε το μενού στο…