Ζάεφ: Ελπίζω ότι σήμερα θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Τσίπρα

«Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, αλλά σήμερα είμαι αισιόδοξος ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ μετά τη συμμετοχή του σε επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια.

5a6200481dc52465508b4607 1

«Σήμερα πρόκειται να συζητήσουμε ουσιαστικά πράγματα σχετικά με την τελική λύση αυτού του ζητήματος. Εάν καταλήξουμε σε συμφωνία, τότε και οι δύο πλευρές θα ενημερώσουν το κοινό σχετικά με αυτό. Αν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα ξεκινήσουμε αμέσως την επίσημη ατζέντα, θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και θα συναντήσουμε πολιτικούς και πολιτικά κόμματα », πρόσθεσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε επίσης, ότι η γνώμη του κόσμου στο δημοψήφισμα είναι η πιο σημαντική για τη λύση του ζητήματος.

«Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τον πρόεδρο της χώρας Gjorge Ivanov να είναι προσεκτικοί με τις δηλώσεις που εκδίδουν και να βοηθήσουν τους πολίτες να έχουν τη γνώμη τους στο δημοψήφισμα», δήλωσε ο Ζάεφ.

Ερωτηθείς για τα πιθανά ονόματα, είπε ότι συζητούνται όλες οι προτάσεις που έχει θέσει στο τραπέζι ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Οι δύο πρωθυπουργοί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες συμφώνησαν να συνεχίσουν σήμερα τις συνομιλίες για την ονομασία, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και των δύο πλευρών, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται προς το τέλος και υπάρχει ελπίδα και προσδοκία για επίτευξη μιας λύσης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο. 

Βανδή: Έξαλλη η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μην την γιουχάρει – «Δεν μπορεί να κατεβάσει τη σημαία μας και την αφίσα του Ατατούρκ» (video)

InCollage 20240718 103916645

Βανδή: Έξαλλη η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μην την γιουχάρει – «Δεν μπορεί να κατεβάσει τη σημαία μας και την αφίσα του Ατατούρκ» (video)

«Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία»,…